Valsts prezidents: Krievija agri vai vēlu tiks saukta pie atbildības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits piedalās "Lielās mūzikas balvas 2021" svinīgajā pasniegšanas ceremonijā Latvijas Nacionālajā operā un baletā.
Valsts prezidents Egils Levits piedalās "Lielās mūzikas balvas 2021" svinīgajā pasniegšanas ceremonijā Latvijas Nacionālajā operā un baletā. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Krievija agri vai vēlu tiks saukta pie atbildības par tās armijas pastrādātajiem kara noziegumiem Ukrainā, ierakstā mikroblogošanas vietnē "Twitter" saistībā ar Krievijas armijas pastrādātajām Ukrainas civiliedzīvotāju slepkavībām Bučā, norāda Valsts prezidents Egils Levits.

"Šausminošās ainas no Bučas ar Putina armijas pastrādātajām Ukrainas civiliedzīvotāju slepkavībām padara Latviju vēl apņēmīgāku palīdzēt saukt Krieviju pie atbildības. Šie kara noziegumi agri vai vēlu tiks sodīti," pauž Valsts prezidents.

Jau vēstīts, ka iepriekš Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) ierakstā "Twitter" uzsvēra, ka, pēc Krievijas bruņoto spēku īstenotā genocīda un kara noziegumiem pret civiliedzīvotājiem Ukrainas pilsētā Bučā, Eiropas Savienībai ir jāievieš pret Krieviju sankcijas enerģētikā pilnā apmērā, kā arī ir jāslēdz ostas Krievijas kuģiem.

Ministrs akcentē, ka uz Krievijas bruņoto spēku pastrādāto genocīda un kara noziegumiem Bučas pilsētā ir jāreaģē ar jaunām sankcijām pret Krieviju un jāpalielina militārais atbalsts Ukrainai.

Tāpat ziņots, ka no Krievijas spēkiem atbrīvota Kijivas apgabala Bučas pilsēta. Pēc Krievijas karaspēka patriekšanas, pilsētā atklājušies baisi iebrucēju pastrādāto slepkavību skati. Bučas masu kapos apglabāti gandrīz 300 cilvēku, bet galīgais civilo upuru skaits vēl nav apzināts.

Atbrīvotās pilsētas mērs Anatolijs Fedoruks vēsta, ka pilsētas ielās visur guļ līķi, tostarp cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi nēsājuši ap roku baltu apsēju, lai parādītu, ka ir neapbruņoti. Agresori šāvuši gan uz vīriešiem, gan sievietēm, nošauto vidū ir arī kāda gadus 14 veca zēna līķis.

Krievu pastrādātos noziegumus apliecina arī videokadri, kas uzņemti pilsētas ielās uzreiz pēc tās atbrīvošanas.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu