Daneviča atklāj jaunas detaļas par šķiršanos no Kaimiņa: Par mani katru dienu tiek nests iesniegums bāriņtiesai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artuss Kaimiņš un Dārta Daneviča
Artuss Kaimiņš un Dārta Daneviča Foto: LETA, Artūrs Krūmiņš/TVNET/TVNET kolāža

31. janvārī daudzi bija liecinieki Dailes teātra aktrises Dārtas Danevičas un Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa ģimenes nesaskaņām, kas tika risinātas vietnē "Twitter". Nu aktrise ieskicējusi, ar kādām grūtībām ikdienā saskaras kopš šķiršanās. 

Marta nogalē Dārta Daneviča vietnē "Twitter" vērsās pie saviem sekotājiem ar vēlmi saprast, vai otrās pusītes, kuras vardarbīgi izturas pret bērnu mātēm, reiz saņems pēc nopelniem.

"Lūdzu, sakiet, ka visi tie, kas apzināti dara pāri mīlošām mammām un vienlaikus arī viņu bērniem, agri vai vēlu saņem pēc nopelniem, man nav spēka izturēt to visu, ja tā nav. Ja nav, kam ticēt," rakstīja Daneviča. 

Nu pāris dienas vēlāk aktrise sīkāk paskaidrojusi, ar kādām problēmām viņa saskaras kopš šķiršanās: "Par mani katru dienu tiek nests iesniegums bāriņtiesai. Ja uz drēbēm ir netīrums, ja zābaku izvēle nav patikusi. Par TV skatīšanos, domājams, būtu atsevišķa prasība tiesā. Mazgāju drēbes katru dienu, TV nav, jo no tā atkarīga mana turpmākā dzīve.

Brīdī, kad bāriņtiesas darbinieces tiek katru dienu satiktas uz saruniņām (kamēr man jāraksta epasti, ja ko vēlos), atbildīgā profesionāle man saka "bērna tētis ir ļoti slavena un publiska persona" kā argumentu savam topošajam lēmumam par bērnu - cerības nelīdzēs. 

Tiesā, kur pret mani celta prasība, bāriņtiesa palīdz lemt par pagaidu noregulējumu (kas var ilgt gadiem). Jurists tur neko nepalīdzēs, ja laipnās bāriņtiesas dāmas teiks, ka 12 mēnešus bērnam nevajag būt ar mammu. Atliek tikai lūgt atgriezties pie saprāta un runāt par šo."

Arī vietnē "Instagram" Daneviča paudusi savu sašutumu par Artusa Kaimiņa rīcību, pretnostatījumā liekot sava tēva rīcību: "Kad iepazīstināju savu dzīvesbiedru ar ģimeni, mans tētis pienāca paspiest roku un lūdza tikai vienu: nedari ar nodomu pāri manai meitai! Roka tika paspiesta un solījums dots. Šodien solītājam ir bail ne vien ieskatīties manam tētim acīs, bet pat atbildēt uz viņa telefona zvanu..."

Jau ziņots, ka 31. janvāra vakarā Daneviča publiskoja ierakstu, atklājot, ka Kaimiņš esot paņēmis abu dēlu, aizbraucis un atsakoties izpaust, kā viņus var sasniegt.

Divas stundas vēlāk Kaimiņš dalījās ar publisku paziņojumu, atklājot, ka abi ar Dārtu jau kādu laiku dzīvo atsevišķi un šobrīd ir noslēguši savstarpēji parakstītu vienošanos par Artusa iespējām satikt dēlu. Kaimiņš norādīja, ka viņš ir "absolūtā neizpratnē" par Dārtas tvīta motīviem, uzsverot, ka viņa ir zinājusi, ka Artuss ar dēlu atrodas viņa deklarētajā dzīvesvietā.

Daneviča, reaģējot uz Kaimiņa ierakstu, apgalvoja, ka viņš melo, un pievienoja fragmentu no abu noslēgtā līguma par bērna saskarsmes tiesībām.

Situācija tika atrisināta ar policijas iejaukšanos.

Pēc abu publiskajām ķildām daudzi izteica līdzjūtību, ka pāris nonācis šādā situācijā, vienlaikus neslēpjot neizpratni, kāpēc tas tiek risināts publiski, jo "internets neko neaizmirst" un šī situācija varot kaitēt pašam bērnam.

Uz šīm replikām Daneviča atbildēja: "Šeit nevis bērns ir iemesls, bet ilgstoši emocionālās un psiholoģiskās vardarbības apstākļi. Vajadzēja laiku un līdzekļus, lai aizietu."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu