Zelenskis brīdina Krievijas propagandistus par nacistu ideologa Jūliusa Štraihera likteni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis savā videouzrunā brīdināja Krievijas propagandistus par vācu nacionālsociālisma ideologa Jūliusa Štraihera likteni un paziņoja, ka viņi sava mūža beigas labākajā gadījumā pavadīs cietumā.

"Esmu pārliecināts, ka jūs zināt par Krievijas propagandistu, kas pastāvīgi mēģina noliegt apsūdzības Krievijas karavīriem, jauno veco taktiku. Kāpēc jauno veco? Vienkārši tāpēc, ka viņi tādu pašu taktiku izmantoja, kad okupanti virs Donbasa notrieca Malaizijas pasažieru lidmašīnu "Boeing". Viņi apsūdzēja Ukrainu. Pat izdomāja dažādas sazvērestības teorijas. Nonāca līdz tam, ka pat apgalvoja, ka līķi esot atstāti lidmašīnā pirms tās nogāšanās," sacija prezidents.

Okupanti "tāpat melo, cenšas sagrozīt faktus, bet viņiem, tāpat kā toreiz, nekas nesanāks un viņi nespēs piemānīt visu pasauli", sacīja Zelenskis.

Viņš pauda uzskatu, ka pienāks laiks, kad katrs Krievijas pilsonis uzzinās visu patiesību par to, kurš no līdzpilsoņiem slepkavojis, kurš devis pavēles, bet kurš pievēris acis uz šīm slepkavībām.

"Mēs to visu noskaidrosim un darīsim zināmu globālā mērogā. Tagad ir 2022.gads un mums ir ievērojami vairāk instrumentu nekā tiem, kas sauca pie atbildības nacistus pēc Otrā pasaules kara," piebilda Zelenskis.

Prezidents atzīmēja, ka pēc tam, kad kļuva zināmas civiliedzīvotāju masu slepkavības Kijivas apgabalā, okupanti varētu rīkoties citādāk pēc saviem noziegumiem citur Ukrainā.

"Domājams, tagad okupanti centīsies slēpt savu noziegumu pēdas. Viņi to neizdarīja Bučā, kad atkāpās. Bet citā teritorijā tas ir iespējams," sacīja Zelenskis.

Viņš uzsvēra, ka "katrs normāls cilvēks" pasaulē saprot, kas atnesa karu un masveida nāvi Ukrainā, jo ir daudz pierādījumu, ka Krievijas karaspēks iznīcina mierīgas pilsētas, nolaupa, spīdzina un nogalina mierīgus cilvēkus.

"Tāpēc Krievijas propagandisti un viņu vadītāji tagad var darīt tikai vienu: sapelnīt spriedumu nākotnes tribunālā, kas būs līdzīgs spriedumam Jūliusam Štraiheram - vienam no nacisma ideologiem, nedēļas izdevuma "Der St'u'rmer" galvenajam redaktoram. Viņš tika sodīts ar nāvi par antisemītisma propagandu un aicinājumiem uz genocīdu," sacīja Zelenskis.

Viņš piebilda, ka mūsdienās vairs nesoda ar nāvi, tomēr visiem "skabejeviem, (..) frontes meļiem un viņu vadītājiem" Maskavā jāatceras, ka viņi mūža beigas labākajā gadījumā pavadīs aiz restēm.

Zelenskis pirmdien citā uzrunā paziņoja, ka Krievijas valsts informācijas aģentūras "RIA Novosti" raksts "Kas Krievijai jāizdara ar Ukrainu?" kalpos par vienu no pierādījumiem tribunālā pret Krievijas kara noziedzniekiem.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu