Aktīvists Maskavā sarīkojis performanci "Buča-Maskava"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Maskavā kāds nenoskaidrots aktīvists netālu no Kremļa sarīkojis mākslas performanci "Buča-Maskava", nosodot Krievijas karaspēka pastrādātos kara noziegumus Ukrainā, vēsta tiešsaistes izdevuma "Holod" kanāls vietnē "Telegram".

Maskavas centrā vairākās vietās nofotografēts vīrietis, kurš guļ ar seju pret zemi un viņam ir sasietas rokas uz muguras ar baltu lenti. Līdzīgās pozās Kijivas piepilsētā Bučā tika atrasti vairāki nošauti civiliedzīvotāji pēc Krievijas karaspēka padzīšanas no pilsētas.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, kurš pirmdien apmeklēja Buču, paziņojis, ka Krievija Ukrainā pastrādājusi kara noziegumus un genocīdu. Savukārt ASV prezidents Džo Baidens kārtējo reizi nosaucis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par kara noziedznieku un aicinājis viņu tiesāt par krievu karavīru pastrādātajiem kara noziegumiem.

Vairāk nekā 40 pasaules valstis pievienojušās kara noziegumu un noziegumu pret cilvēci izmeklēšanai Ukrainā. Neatkarīgu izmeklēšanu sākusi arī Hāgā bāzētā Starptautiskā krimināltiesa.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu