ATP par nepieņemamu rīcību kortā ieviesīs striktākus sodus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Niks Kiris
Niks Kiris Foto: EPA/Scanpix

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) ieviesīs striktākus sodus par pārkāpumiem tenisa kortā, spēlētājiem paziņojusi organizācija.

ATP arī spēlētājiem norādījusi, ka tā pārskatīs sodus par nopietniem un atkārtotiem pārkāpumiem.

Austrālietis Niks Kirjoss tika sodīts 60 000 ASV dolāru apmērā par spēlētāja izpausmēm Indianvelsas un Maiami turnīros. Savukārt Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs tika izraidīts no Akapulko turnīra, kad ar raketi iesita tiesneša krēslam.

Ziņu aģentūras "Reuters" rīcībā nonākušajā ziņojumā teikts, ka šādi incidenti negatīvi parāda sportu.

"Māla sezonas sākumā ATP tiesnešu komandai ir likts ieņemt stingrāku nostāju, vērtējot sportistu rīcības pārkāpumus. Papildus mēs veicam kodeksa, kā arī pārkāpumu pārskatīšanu, lai nodrošinātu piemērotus un nekavējošus sodus par nopietniem un atkārtotiem pārkāpumiem," paziņojumā citēts ATP priekšsēdētājs Andrea Gaudenci.

Kirjoss tika sodīts 35 000 ASV dolāru apmērā Maiami turnīrā, kur viņš kritizēja tiesnesi un sadauzīja savu raketi, un pēc tam saņēma 25 000 dolāru sodu atkārtoti par raketes salaušanu Indianvelas turnīrā. Savukārt pasaules trešā rakete Zverevs saņēma nosacītu astoņu nedēļu diskvalifikāciju pēc uzbrukuma tiesnesim.

ATP priekšsēdētājs spēlētājiem arī vēstīja, ka "visiem jāspēlē loma tenisa reputācijas un godīguma saglabāšanā."

"Sezonas pirmajos trīs mēnešos ir novērojams augsts incidentu skaits nesportiskas rīcības dēļ. Šis kodekss ietekmē visus, un dod signālu visiem, it īpaši jaunajiem faniem," pievienoja Gaudenci.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu