"Ziema ēno pavasari." Sociālo tīklu lietotāji reaģē uz ziemas atgriešanos

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cīruļputenis Rīgā
Cīruļputenis Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Trešdienas, 6. aprīļa, rītā Latvijas lielāko daļu klāj sniega sega, Siguldā un Rīgā tā ir piecus un septiņus centimetrus bieza. Mikroblogošanas vietnē "Twitter" cilvēki dalās ar sniegotajām bildēm un aicina būt uzmanīgiem uz ceļiem.

Sniega un apledojuma dēļ trešdienas rītā visā Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, vēsta "Latvijas valsts ceļi".

 

Daudzviet Latvijā iespējama reģionālo autobusu reisu kavēšanās

Saistībā ar apsnigušiem un aizputinātiem ceļiem daudzviet Latvijā iespējama reģionālo autobusu reisu kavēšanās, informē Autotransporta direkcijas pārstāvji.

Direkcijā līdz šim saņemta informācija par autobusu kavēšanos Pierīgā, Cēsu, Ainažu, Limbažu un Mālpils pusē.

Jautājumu gadījumā Autotransporta direkcija aicina pasažierus sazināties ar pārvadātājiem.

Jau ziņots, ka priekšpusdienā vietām Vidzemē un Latgalē vēl gaidāms īslaicīgs sniegputenis no aizejošajiem mākoņiem. Pievakarē no dienvidrietumiem ieradīsies plaša nokrišņu zona - Kurzemē un Zemgalē gaidāms lietus un slapjš sniegs.

Dienas laikā nokusīs sniega sega un uzlabosies braukšanas apstākļi. Gaiss iesils līdz +3..+7 grādiem.

Pēc pamatīgā sniegputeņa, kura rezultātā Rīgā izveidojās vairākus centimetrus bieza sniega kārta, pilsētas ielās no plkst.1.30 sākta kaisīšana, vēsta Rīgas dome.

Pašvaldībā skaidroja, ka kopumā darbus veica 34 kompleksās ielu tīrāmās un kaisāmās mašīnas. Uz Rīgas tiltiem un pārvadiem pretslīdes materiāla kaisīšanu nodrošināja astoņas vienības, savukārt pārējās 26 darbus veica Rīgas ielās.

Pašvaldībā informēja, ka pašlaik notiek kontrolbraucieni un nepieciešamības gadījumā pēc sastrēgumu mazināšanās ielas tiks atkārtoti kaisītas.

Ceļu stāvokļa karte liecina, ka trešdienas rītā pa valsts galvenajiem autoceļiem apmierinoši braukšanas apstākļi ir tikai pa Liepājas - Rucavas šoseju, pa Ventspils šoseju no Usmas līdz Ventspilij un pa Liepājas šoseju no Anneniekiem līdz Blīdenei, savukārt pa visiem citiem svarīgākajiem ceļiem braukšanas apstākļi ir apgrūtināti.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Ludzas apkārtni.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 122 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu