VIDEO ⟩ Komponiste Lolita Ritmanis pēc saņemtā "Grammy": Holivudā ir liela interese par latviešu veikumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

"Grammy" godalgu ceremonijā 3. aprīlī Lasvegasā vienu no balvām ieguva arī Latvijā ieskaņots albums "Women Warriors – The Voices Of Change" ("Varones: Pārmaiņu balsis"). Kā viena no albuma producentēm balvu saņēma Amerikā dzīvojošā komponiste Lolita Ritmanis. 

Raidījumā "900 sekundes" viesojās Lolita Ritmanis, kura pastāstīja gan par to, kā Holivudā arvien vairāk kļūst atpazīstama latviešu radītā mūzika, gan par "Grammy" ceremonijas aizkulisēm. 

"Holivudā latviešu mūziķi, kori, skaņu režisors Varis Kurmiņš jau ir pazīstami, jo "Dvēseļu putenis" bija ieskanējies viņu ausīs. Cilvēkiem bija ļoti liela interese – vēl viens projekts, kas ir Latvijā ierakstīts. Cilvēkiem ļoti patīk. Un latviešu sniegums šajā CD ir vienkārši fantastisks," stāstīja Lolita Ritmanis. 

Komponiste skaidroja, ka jutusies ļoti satraukta tieši par "Grammy" ceremonijas norisi, mazāk par pašu balvas saņemšanu. 

"Tur ir tik komplicēti. Divas dienas pirms tam bija jātaisa lielais Covid-19 tests. Tad, kad mēs ieradāmies Lasvegasā bija jāiet saņemt vēl viens negatīvs tests. [..] Biju satraukusies par to, vai man mati neiet pa gaisu, bet pēkšņi man garām iet dāma ar lielu cepuri, un es domāju - ko es te, Lolita, maisos pa vidu, - bet es tomēr mēģināju sevi solīdi pasniegt," smejoties sacīja Lolita. 

Vairāk uzzini video!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu