Sankciju ietekmē Krievijai trūkst mikroshēmu savas maksājumu sistēmas "Mir" kartēm, tās meklē Ķīnā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas maksājumu sistēma "Mir" rietumvalstu noteikto sanciju dēļ nespēj atrast mikroshēmas savām kartēm, jo radies to deficīts. Mikroshēmas tiek meklētas Ķīnā, kur Covid-19 uzliesmojuma dēļ sašaurinājusies mikroshēmu ražošana, vēsta britu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz uzņēmuma vadību.

Nacionālās maksājumu sistēmas (NSPK) valdes loceklis Oļegs Tišakovs paziņoja, ka Krievija saskaras ar mikroshēmu deficītu, jo Āzijas ražotāji koronavīrusa pandēmijas dēļ aptur ražošanu, bet Eiropas piegādātāji ir pārtraukuši sadarbību ar Maskavu pēc sankciju noteikšanas par Krievijas karu Ukrainā.

Viņš sacīja, ka daži Ķīnas piegādātāji ir piekrituši sadarboties ar Krieviju un sertifikācijas process turpinās.

Starptautiskās maksājumu sistēmas "Visa", "Mastercard" un "American Express" martā paziņoja par aiziešanu no Krievijas tās iebrukuma Ukrainā dēļ. Rietumvalstu sankciju rezultātā Krievija arī vairs nevar nopirkt mikroshēmas no Eiropas Savienības vai ASV.

Krievijas pilsoņi ir sākuši masveidā pāriet uz sistēmu "Mir", kas sadarbībā ar Ķīnas "UnionPay" izlaiž kartes, kuras ļauj viņiem norēķināties internetā. Tagad sāk pietrūkt mikroshēmu šo karšu izlaidei.

Kartes "Mir" pieņem tikai dažas bankas atsevišķās ārvalstīs - Armēnijā, Baltkrievijā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Tadžikistānā, Turcijā, Uzbekistānā un Vjetnamā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu