"Patīkami spēlēt." Porziņģis pēc uzvaras velta uzslavas komandas biedriem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pēc uzvaras pār Minesotas "Timberwolves" veltījis uzslavas komandas biedriem un pastāstīja par iekļaušanos komandā.

Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā sekmēja Vašingtonas "Wizards" komandas uzvaru. Vašingtonas basketbolisti viesos ar rezultātu 132:114 (35:38, 32:28, 34:27, 31:21) uzvarēja Minesotas "Timberwolves".

Vašingtonas vienībā ar 24 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām atzīmējās centra spēlētājs Daniels Gefords, kurš mačā iesaistījās no rezervistu soliņa un divatā ar Porziņģi realizēja 18 no 23 divpunktu metieniem.

"Viņš ir viens no bīstamākajiem "pick'n'roll" spēlētājiem, piesaistot daudz uzmanības. Gefs aizvadīja labu spēli un esmu priecīgs par viņu," par spēlēšanu kopā ar Gefordu teica Porziņģis. "Viņš ir garš un atlētisks, var bloķēt metienus un spēj saglābt situācijās, kad viss jau šķieti ir par vēlu. Patīkami spēlēt, ka ir tāds komandas biedrs aiz muguras."

Iepriekšējā mačā "Wizards" ar rezultātu 102:144 kapitulēja Bostonas "Celtics" basketbolistiem.

"Tā bija ļoti slikta spēle un bija svarīgi atgūties, jo zinājām, ka tas nav mūsu līmenis. Taču bostonieši labi spēlēja aizsardzībā. Bijām gatavi šodienas spēlei, Išs [Smits] piešķīra enerģiju no rezervistu soliņa, visi bija spēlē, Tomāšs [Satoranskis] deva iespējas daudz brīviem metieniem, Rui [Hačimura] spēlēja ļoti labi. Visi izbaudījām maču un dalījāmies ar bumbu," atzīmēja Porziņģis.

"Wizards" komandai šosezon palikušas vairs tikai trīs spēles un nākamajā no tām Vašingtonas basketbolisti trešdien viesosies pie Atlantas "Hawks".

"Treneri cenšas izprast manu un pārējo spēli, lai izdarītu secinājumus, kā mēs spēlēsim nākamajā sezonā. Kā komanda veidojamies pareizajā virzienā. Priekšā būs gara starpsezona un svarīgi to uzsākt labā noskaņojumā," par uzdevumiem sezonas noslēdzošajā nogrieznī stāstīja Porziņģis.

Savukārt "Wizards" galvenais treneris Vess Anselds juniors atklāja, ka Porziņģa un Geforda duets bija ieplānots jau pēc tam, kad latvietis maiņas darījumā nonāca Vašingtonas vienībā.

"Kristaps nevarēja spēlēt traumas dēļ, kamēr Daniels atkopās no Covid-19. Ne viss ritēja tā, kā mēs gribējām, bet vēlāk Kristaps labi iekļāvās komandā un nebija nepieciešamības ko pārkārtot," atzīmēja Anselds.

"Wizards" ar 35 uzvarām 79 spēlēs ieņem 11.vietu Austrumu konferencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu