No karadarbības Ukrainā aizbēgušai sievietei Jelgavas slimnīcā piedzimusi meita. Pirmais ukraiņu mazulis pasaulē nācis arī Ventspils slimnīcā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

No karadarbības Ukrainā aizbēgušai sievietei, kura patvērumu radusi Jelgavā, pilsētas slimnīcā piedzimusi meitenīte Zlata, kas ukraiņu valodā nozīmē "zelts". Kā arī pirmais ukraiņu mazulis piedzimis arī Ventspils slimnīcas dzemdību nodaļā.

Jelgavā piedzimst mazā Zlata

Meitenīte Jelgavas slimnīcā pasaulē nāca 5. aprīlī plkst. 19.39, 3850 gramus smaga un 56 centimetrus gara.

Meitenītes mamma Jūlija atzīst, ka meitiņas ierašanos pasaulē bija iedomājusies pavisam citādu, noteikti ne citā valstī. Viņa gan priecājas, ka Zlata piedzima Latvijā, kur atšķirībā no dzimtās Ukrainas valda miers.

"Zlata mūsu ģimenē ir otrā meitiņa, viņai ir māsa, gandrīz divus gadus vecā Angelina," atklāj mamma, piebilstot, ka meitu tētis, viņas vīrs, ir palicis Ukrainā, kur cīnās par to, lai ģimenei ir kur atgriezties.

Sieviete ir no Žitomiras apgabala Ukrainā. Bēgot no kara briesmām, Jūlija ar meitu Angelinu Jelgavā ieradās 8. martā, viņas ir apmetušās pie radiniekiem.

"Jelgava ir ļoti skaista un sakopta pilsēta, cilvēki šeit ir tik ļoti atsaucīgi. Paldies visiem, kuri palīdz mums, atbalsta un uzmundrina," atzinusi Jūlija.

Zlatai nogādāta pašvaldības dāvana - pilsētas simbols Alnītis un vilnas zeķītes Jelgavas karoga krāsās.

Pašvaldības operatīvās informācijas centra bēgļu reģistrācijas dati liecina, ka Jelgavā no Ukrainas ieradušās trīs grūtnieces, un viņas ir stājušās grūtniecības uzskaitē. Jelgavas slimnīcā šodien iestājusies vēl viena topošā māmiņa no Ukrainas.

Ventspilī piedzimis pirmais ukraiņu mazulis

Gan māte, gan puisēns jūtas labi un droši. Dāvids piedzima 52 centimetrus garš un svēra 3326 gramus, informēja SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rudzroga.

Lai gan šis laiks visai ukraiņu tautai ir ļoti smags, Ventspilī jaunā māmiņa var neraizēties vismaz par sadzīviskām lietām, jo, saņēmusi pilnvērtīgu veselības aprūpi, jaunā māmiņa kopā ar mazuli tiks nogādāta pašreizējā dzīvesvietā Ventspilī, turklāt pilsētas Sociālā dienesta speciālisti sekos līdzi, lai māmiņa zinātu, kā rīkoties dažādās dzīves situācijās, kā arī lai viņiem būtu pieejams viss sadzīvē nepieciešamais.

Māmiņai Allai Dāvids ir otrais bērniņš, un viņa ir pateicīga slimnīcas speciālistiem - ārstiem un vecmātēm - par aprūpi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu