VIDEO ⟩ "Rindā gaida 3000 cilvēku!" Dažu minūšu kavēšanās dēļ ilgi gaidīta procedūra tiek anulēta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai veiktu svarīgu procedūru slimnīcā, kāda rīdziniece rindā gaidījusi gandrīz pusgadu. Pienākot viņas kārtai, neparedzētas aizkavēšanās dēļ pieraksts uz izmeklējumu tika anulēts, vēsta raidījums "Bez Tabu". 

Par pieredzēto situāciju rīdziniece Jeļena stāsta: "Mani pierakstīja uz sirds magnētisko rezonansi - tā ir ļoti reta procedūra Latvijā, kā man stāstīja, tikai Stradiņa slimnīcā.

Es mēģināju pierakstīties uz izmeklējumu kopš novembra, tad man teica, ka ir aizņemts. Decembrī mani ielika rindā, teica, ka rindā jāgaida no trim līdz sešiem mēnešiem un rindā gaida 3000 cilvēku. Mani pierakstīja uz 9. martu plkst. 9:30." 

Sieviete norāda, ka mēģināja sarunāt iespēju piezvanīt ārstam, taču slimnīcas darbinieki sievietei atbildēja, ka nezvanīs, tāpēc ka ārsts nepieņem, ja pacients nokavē pat vienu minūti.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Janita Veinberga skaidro: "Ja mēs nākam tikai pie ārsta, tas scenārijs ir daudz vienkāršāks, tiek noformēti dokumenti un viss.

Ja mēs runājam par kādiem atsevišķiem izmeklējumiem, ir speciāli izmeklējumi ar kontrastvielu, respektīvi, laiks, kamēr mēs nonākam līdz pašam procesam, ir sarežģītāks un garāks. Mūsu pieraksti konkrētajam izmeklējumam pieraksti tiek veidoti ik pa 30 minūšu intervālam, rindas ir garas, un mēs cenšamies apkalpot maksimālo pacientu skaitu."

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu