​ ASV uzskata, ka spēs identificēt Krievijas vienības, kas veikušas Bučas slaktiņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

​ ASV uzskata, ka spēs identificēt Krievijas armijas vienības, kuras īstenoja civiliedzīvotāju slaktiņu Ukrainas pilsētā Bučā, ziņoja telekanāls CNN, atsaucoties uz oficiālu ASV pārstāvi.

Saskaņā ar šī ierēdņa teikto slaktiņa līdzdalībnieku noskaidrošana "pašlaik ir ļoti svarīga prioritāte" ASV izlūkošanas struktūrām.

Izlūkošanas datu vākšana un plūsmu analīze, izmantojot visus pieejamos instrumentus un aktīvus, notiek, kopš kļuva zināms par zvērībām Bučā, un ASV ir uz aizdomās turēto loka "sašaurināšanas" sliekšņa.

Ierēdnis sacīja, ka nav pārliecības par to, ka ASV publiski paziņos par saviem slēdzieniem, un var tikt pieņemts lēmums to atstāt Ukrainas ziņā.

ASV arī analizē iespējamas pazīmes, ka šo zvērību laikā Bučā atradušās vairākas Krievijas karaspēka vienības vai grupas.

ASV mēģina noskaidrot, vai kādas no zvērībām notikušas, kad viena Krievijas karaspēka vienība atkāpusies, bet otra ienākusi pilsētā, piebilda ierēdnis.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs iepriekš paziņoja, ka ir jānoskaidro visi Krievijas karaspēka izdarīto zvērību fakti Bučā un citās Ukrainas pilsētās, bet visi par šīm zvērībām atbildīgie ir jāsauc pie atbildības.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu