Medijs: Merzļikins, Balcers un Bļugers piekrituši palīdzēt izlasei pasaules čempionātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Palīdzēt Latvijas izlasei gaidāmajā pasaules hokeja čempionātā piekrituši Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti Elvis Merzļikins, Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers, vēsta laikraksts "Diena".

Pirmdien Rīgā sākas Latvijas izlases oficiālā treniņnometne pirms pasaules čempionāta, taču izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa vadībā treniņus jau aizvada izlases kandidāti, kuriem sezona klubos ir beigusies - Kristaps Sotnieks, Jānis Jaks, Andris Džeriņš un Rihards Bukarts, kā arī jaunie hokejisti, ziņo "Diena".

"Latvijas Hokeja federācijas pārstāvis Rūdolfs Kalvītis ir sazinājies ar Merzļikinu, kurš teicis, ka brauks uz izlasi, ja nebūs traumas. Piekrišanu ir devis arī Balcers, tāpat, protams, Bļugers, bet viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" spēlēs Stenlija kausa izcīņā, tāpēc Bļugers netiks palaists, kamēr komanda turpinās spēlēt. Vienīgi Zemgus Girgensona gaidāmā ģimenes pieauguma dēļ laikam nebūs," laikrakstu informēja Vītoliņš.

Latvijas izlase pasaules meistarsacīkstēs B grupā Tamperē krustos nūjas ar Somiju, ASV, Čehiju, Zviedriju, Norvēģiju, Lielbritāniju un Austriju.

A grupā Helsinkos spēlēs Kanāda, Vācija, Šveice, Slovākija, Dānija, Kazahstāna, Itālija un Francija.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus.

Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēs augstākajā divīzijā.

2022.gada pasaules čempionāts iecerēts no 13. līdz 29.maijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu