Pēc "French Open" punktu karjerai liks Francijas tenisa zvaigzne Žo Vilfrīds Tsonga

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Žo Vilfrīds Tsonga
Žo Vilfrīds Tsonga Foto: AFP/SCANPIX

Francūzis Žo Vilfrīds Tsonga beigs tenisista karjeru pēc Francijas atklātā čempionāta, trešdien paziņoja Tsonga.

Bijušais Austrālijas atklātā čempionāta finālists Tsonga 2012.gadā sasniedza karjerā augstāko piekto vietu pasaules rangā, bet pēc ilgstošas savainojumu ārstēšanas ir noslīdējis uz 220. vietu.

36 gadus vecais francūzis nevar tikt iekļauts "Roland Garros" pamatturnīrā automātiski, ņemot vērā reitingu, un viņam būs jāpaļaujas uz to, ka organizatori piešķirs īpašo ielūgumu.

Tsonga ir pirmais talantīgās franču spēlētāju paaudzes dalībnieks, kas parādījās gandrīz pirms 20 gadiem, viņam sekojot Gaelam Monfīsam, Rišāram Gaskē un Žilam Simonam.

"Šis ir pēdējais izaicinājums," Tsonga sacīja video paziņojumā. "Šis būs mans 15. Francijas atklātais čempionāts. Ceru, ka līdz tam laikam saglabāšu sportisko formu un varēšu būt tāds, kāds vienmēr esmu bijis šajā turnīrā."

Pēdējā laikā Tsongam traucējušas traumas. Francūzim 2018.gadā tika veikta kreisā ceļgala operācija, un pēc tam viņš mocījās ar muguras problēmām.

Tsonga Francijas atklātajā čempionātā divas reizes ir sasniedzis pusfinālu - 2013. un 2015.gadā.

Viņš ir izcīnījis 18 Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) titulus un iekļuvis Austrālijas atklātā čempionāta finālā 2008.gadā, piekāpjoties serbam Novakam Džokovičam.

Karjerā viņš kopā ir guvis 16 uzvaras pret "lielo trijnieku" - šveicieti Rodžeru Federeru (sešas), spāni Rafaelu Nadalu (4) un Džokoviču (6).

2017.gadā Tsonga palīdzēja Francijai izcīnīt pirmo Deivisa kausa titulu pēdējo 16 gadu laikā.

Francijas atklātais čempionāts sāksies 22.maijā Parīzē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu