Nākamnedēļ gaiss varētu iesilt līdz +20 grādiem, prognozē sinoptiķis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Krasula/Shutterstock

Nākamnedēļ Latvijā ieplūdīs siltāks gaiss no Eiropas centrālās un dienvidu daļas, ceturtdien, 14. aprīlī, gaisa temperatūra var tuvoties +20 grādiem, sociālajā tīklā "Facebook" vēsta Latvijas Televīzijas laika ziņu redaktors Toms Bricis. 

"Nākamnedēļ Eiropā gaidāmas būtiskas izmaiņas gaisa masu cirkulācijā. Arktiskās gaisa masas no Baltijas un lielas daļas Skandināvijas tiks aizspiestas prom, to vietā pie mums ieplūdīs gaiss no Eiropas centrālās un dienvidu daļas, kas loģiski būs arī krietni vien siltākas."

Sinoptiķis norāda, ka pāragri ir izteikt prognozes, kura diena būs siltāka vai vēsāka un cik precīzi būs grādu, bet

"šobrīd tās optimistiskākās rāda, ka ceturtdien, 14. aprīlī, temperatūra Latvijā var tuvoties +20 grādiem".

"Ne tik optimistiski aprēķini rāda, ka šis process varētu kavēties par vienu divām dienām. Sākoties Lieldienu brīvdienām, varētu būt siltāks laiks," stāsta Bricis.

"Gribu atgādināt, ka pat ļoti siltās un saulainās pavasara dienās, ja temperatūra iekšzemē, tālāk no jūras, sasniedz +20 grādus, piekrastē dzīvojošajiem ir jāskatās prognozes, jo var gadīties, ka vējš iegriežas no jūras puses. Tie procesi bieži vien ir ļoti lokāli, skarot tikai ļoti šauru piekrastes zonu, dažus kilometrus no jūras. Vējš no jūras aukstajiem ūdeņiem nes arī krietni vēsāku gaisu.

Itin bieži ir situācijas, kad, piemēram, Ogrē un Jelgavā temperatūra sasniedz +20 grādus, bet Rīgā ir par 10 grādiem vēsāks, jo vējš pūš no līča puses.

Skatāmies prognozes, sekojam līdzi jaunākajām ziņām, siltums nekur nepazudīs, un te nu viņš būs!"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu