"Biju gatava strādāt jebkuru darbu." Rīgas Austrumu slimnīcā darbu sāk pirmā mediķe no Ukrainas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca/Facebook

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Patoloģijas centrā šonedēļ sāka strādāt pirmā mediķe no Ukrainas - Natālija Timoščuka. Sieviete kopā ar vecākiem un meitu Latvijā ieradās no Luckas.

Latvijā Timoščuka ieradās no Luckas, kur strādāja par feldšeri-laboranti Asins donoru centrā. Timoščuka stāsta, ka bijis skaidrs, ka pēc iespējas ātrāk ir jāatrod darbs, lai kaut nedaudz mazinātu satraukumu par ziņu plūsmu no Ukrainas kara notikumiem.

Ukrainā viņai palicis vīrs un znots, ar kuriem sazinoties katru dienu un protams, esot satraukums.

"Bet esmu pateicīga, ka visi esam dzīvi. Mani vecāki, es un meita esam drošībā šeit - Latvijā. Biju gatava strādāt jebkuru darbu, bet māsīcas meita iedrošināja meklēt darba iespējas Austrumu slimnīcā, kas ir lielākā slimnīca Latvijā," stāsta ukraiņu mediķe.

Viņai līdzi bijuši visi izglītības dokumenti un slimnīcas personāldaļas speciālisti palīdzējuši gan ar informāciju, gan ieteikumiem un padomiem.

"Turklāt man tika piedāvāts darbs, kur varēšu apgūt papildu specializāciju un prasmes, kas mani īpaši iepriecina un noteikti noderēs nākotnē.

Esmu pateicīga darba kolēģēm, kas ir ļoti atbalstošas, un nevaru nepateikt paldies visiem Latvijas cilvēkiem, kas palīdz mums un atbalsta Ukrainu," rezumē mediķe.

Timoščuka pašlaik apgūst histoloģisko analīžu veikšanas prasmes Patoloģijas centrā. Histoloģiskās analīzes veic, piemēram, lai noskaidrotu, vai cilvēkam ir labdabīgs vai ļaundabīgs audzējs.

Par darba iespējām RAKUS interesējušies 30 medicīnas jomas speciālisti no Ukrainas - ārsti, farmaceiti, māsas un laboratorijas speciālisti. Visvairāk pieteikumu ir saņemts no dažādu specialitāšu ārstiem - kardiologiem, neirologiem, anesteziologiem, asinsvadu ķirurgiem, ginekologiem, onkologiem, urologiem un rehabitologiem.

Pašlaik, paralēli izglītības dokumentācijas atzīšanas procesa formalitātēm, Ukrainas mediķiem, kas pieteicās darbā, jau ir notikušas pirmās pārrunas ar Rīgas Austrumu slimnīcas klīniku vadītājiem, lai abām pusēm veidotos priekšstats un sapratne par darba procesu, pienākumiem un darba vidi.

RAKUS valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis atzīst, ka iespējams, daudzi Ukrainas kara notikumu dēļ ir izjutuši bezpalīdzības sajūtu, kad nezina, kā lai palīdz un kā lai palīdz vairāk. RAKUS nolemts palīdzēt, piedāvājot darbu Ukrainas mediķiem, kas ierodas Latvijā, bēgot no kara šausmām.

Slimnīcas vadītājs uzsver, ka šajā brīdī ir svarīgi sniegt atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem pēc iespējas ātrāk. Tādēļ slimnīcas personāldaļa palīdz noorientēties dokumentu kārtošanas formalitātēs, kā arī veic individuālas darba pārrunas, lai, piemēram, organizētu bezmaksas papildu apmācības.

"No slimnīcas puses darīsim visu, lai sniegtu palīdzīgu roku Ukrainas mediķiem šajā brīdī, jo arī Latvijas vēstures lappusēs ir bijuši traģiski, netaisnīgi un skaudri notikumi," sola Priedītis.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu