Krievijas raķetes trāpījušas Kramatorskas dzelzceļa stacijai. Nogalināti 50 cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/ Scanpix

Krievijas karaspēka raidītajām raķetēm piektdien trāpot Doneckas apgabala Kramatorskas pilsētas dzelzceļa stacijai, nogalināti 50 cilvēki, arī pieci bērni, paziņojis Doneckas apgabala kara administrācijas vadītājs Pavlo Kirilenko.

Tie ir provizoriskie dati, kas vēl var mainīties.

Līdz šim slimnīcās nogādāti 98 cilvēki. Sagaidām, ka vienas vai divu dienu laikā pēc medicīniskās palīdzības vērsīsies arī citi cietušie, tāpēc cietušo skaits pastāvīgi mainīsies, norādīja Kirilenko.

Starp 98 ievainotajiem, kuri nogādāti medicīnas iestādēs, ir 16 bērni, 46 sievietes un 36 vīrieši. Slimnīcā miruši 12 cilvēki. 38 cilvēki gājuši bojā stacijā, paziņoja amatpersona.

Kirilenko jau iepriekš norādīja, ka ievainoto vidū ir liels skaits tādu, kuru savainojumi ir smagi.

Nespējot gūt panākumus kaujas laukā, Krievija turpina mierīgo iedzīvotāju slepkavošanu, norādīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Okupanti ar [raķeti] "Točka-U" veica triecienu Kramatorskas dzelzceļa stacijai, kur atradās tūkstoši mierīgo iedzīvotāju, gaidot evakuāciju," norādīts prezidenta paziņojumā.

Trieciena vietā strādā policija un glābēji, viņš piebilda.

"Krievijas necilvēki neatsakās no savām metodēm. Tā kā viņiem nav spēka un drosmes stāties mums pretī kaujas laukā, tad viņi ciniski iznīcina civiliedzīvotājus. Tas ir ļaunums, kam nav robežu. Ja tas netiks sodīts, tas nekad neapstāsies," uzsvēra Zelenskis.

Brīdī, kad stacijai trāpīja raķetes, tur atradās tūkstošiem cilvēku, kas ar vilcieniem gatavojās evakuēties, jo Donbasā gaidāms Krievijas karaspēka uzbrukums.

Tie, kas raidīja raķetes, "labi zināja, uz kurieni mērķē un ko grib. Viņi grib sēt paniku un bailes", uzsvērts Kirilenko paziņojumā.

Krievijas raķešu triecienu Kramatorskas dzelzceļa stacijai nosodīja Eiropas Savienība.

Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrija noliedza, ka raķetes uz Kramatorskas staciju būtu izšāvuši Krievijas spēki, un nodēvēja šādas apsūdzības par provokāciju.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu