Merzļikins atvaira 34 metienus un palīdz "Blue Jackets" uzvarēt; Bļugeram rezultatīva piespēle

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X02835/Scanpix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē atvairīja 34 pretinieku metienus un palīdzēja Kolumbusas "Blue Jackets" izcīnīt uzvaru pagarinājumā.

"Blue Jackets" viesu lomā ar rezultātu 5:4 (1:0, 1:2, 2:2, 1:0) papildlaikā uzvarēja Detroitas "Red Wings".

Vēl noslēdzošās trešdaļas ievadā Kolumbusas vienība bija vadībā ar 4:2, taču mazāk nekā minūtes laikā "Red Wings" labā vārtus guva Dilans Larkins un Jakubs Vrāna un panāca neizšķirtu.

Pagarinājuma ceturtajā minūtē uzvaru nesošos vārtus guva Džeks Roslovičs, kurš šajā spēlē tika pie "hat-trick" un vienas rezultatīvas piespēles.

Merzļikins tika galā ar 34 no 38 pretinieku metieniem un tika atzīts par spēles trešo zvaigzni.

Citā spēlē pie rezultatīvas piespēles tika Teodors Bļugers, taču viņa Pitsburgas "Penguins" mājās ar rezultātu 3:6 (3:2, 0:1, 0:3) atzina Vašingtonas "Capitals" pārākumu.

Pēc Bļugera un Krisa Letanga piespēlēm pirmās trešdaļas izskaņā vārtus guva Braiens Boils, kurš izvirzīja vadībā Pitsburgas vienību ar 3:2, taču Vašingtonas komanda spēles turpinājumā guva četrus bezatbildes vārtus, sagādājot "Penguins" ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Bļugers laukumā bija 13 minūtes un 58 sekundes, no kurām četras minūtes un septiņas sekundes spēlēja mazākumā. Viņš vienu reizi meta pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu, bloķēja divus pretinieku metienus, uzvarēja piecos no desmit iemetieniem un noslēdza maču ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Savukārt Rūdolfa Balcera Sanhosē "Sharks"izbraukumā ar rezultātu 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) piekāpās Vankūveras "Canucks", piedzīvojot sesto zaudējumu pēc kārtas.

Balcers uz ledus bija 15 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes, izpildīja vienu spēka paņēmienu, vienu reizi atņēma pretiniekam ripu un uzvarēja vienā iemetienā, beidzot spēli ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Sharks" no neveiksmes neglāba Tomāša Hertla un Nika Bonino vārti, kamēr mājinieku rindās ar precīziem metieniem izcēlās Džeisons Diksons, Konors Gārlends, Alekss Čiasons un Lūks Šenns.

"Penguins" ar izcīnītiem 92 punktiem 73 spēlēs Austrumu konferences turnīra tabulā ieņem septīto vietu, "Blue Jackets" ar 74 punktiem 73 spēlēs ir desmitā, bet Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres" ar 63 punktiem 73 mačos ir divas pozīcijas zemāk. Tikmēr "Sharks" ar 67 punktiem 71 spēlē Rietumu konferencē atrodas 13.vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu