"Kristus tiek vēl vienu reizi sists krustā." Pāvests Francisks nosoda "kara neprātu"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Vatikāna Svētā Pētera laukumā pirmo reizi kopš pandēmijas sākuma cilvēki pulcējās Pūpolsvētdienas misē, un pāvests Francisks nosodīja "kara neprātu", kas liek cilvēkiem pastrādāt "bezjēdzīgas nežēlības".

Romas katoļu baznīcas galva aicināja uz Lieldienu pamieru karā Ukrainā. Viņš arī pirms tam vairākkārt ir nosodījis karu un nevainīgu cilvēku ciešanas.

Pūpolsvētdienas homilijā pāvests sacīja, ka, tad, kad "ķeramies pie vardarbības", "mēs zaudējam redzējumu par to, kādēļ esam pasaulē, un pat pastrādājam bezjēdzīgas nežēlības. Mēs to redzam kara neprātā, kur Kristus tiek vēl vienu reizi sists krustā".

Francisks nosodīja vīru un dēlu "netaisno nāvi", nepieciešamību bēgt no bumbām, nākotnes atņemšanu jauniešiem un "karavīru nosūtīšanu nogalināt viņu brāļus un māsas".

Iepriekšējos divus gadus Covid-19 pandēmijas dēļ Pūpolsvētdienas mise notika Svētā Pētera bazilikā bez ticīgo klātbūtnes, tomēr tagad tā atkal notika laukumā, kur pulcējas desmitiem tūkstošu svētceļnieku un tūristu ar olīvzariem un pītiem palmas simboliem, ar kuriem kristīgajā pasaulē tiek godināta Jēzus atgriešanās Jeruzalemē.

Ierasti pāvests pirms mises vada Pūpolsvētdienas procesiju pa Svētā Pētera laukumu, tomēr Franciskam ir sastieptas kreisā ceļgala saites, tādēļ viņš pēdējā laikā klibo. Uz misi viņu pieveda melnā automašīnā un līdz altārim viņš devas, atspiedies pret palīgu.

Pūpolsvētdiena ievada Kluso nedēļu pirms Lieldienām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu