VIDEO ⟩ Dončičs sezonas pēdējā mačā gūst savainojumu; Bertānam divi tālmetieni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien, 10. aprīlī, regulārās sezonas noslēdzošajā mačā savainojumu guva Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba superzvaigzne Luka Dončičs.

"Mavericks" mājās ar rezultātu 130:120 (28:29, 31:30, 38:23, 33:38) uzvarēja Bertāna pirmo komandu NBA Sanantonio "Spurs".

Bertāns laukumā pavadītajās 12 minūtēs un 57 sekundēs realizēja savu vienīgo divpunktus metienus un divus no trīs tālmetieniem. Viņš arī pievienoja vienu atlēkušo bumbu, vienu pārtvertu bumbu, vienu piezīmi un sliktāko +/- rādītāju komandā (-9).

Dončičs iepriekšējā spēlē nopelnīja savu 16. tehnisko piezīmi sezonā, kā dēļ viņam būtu bijis jāizlaiž šis mačs. Tomēr NBA lēma atcelt šo piezīmi, tādējādi slovēnis varēja doties laukumā mačā, kas beigās no turnīra tabulas viedokļa izrādījās nesvarīga.

ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis ziņo, ka "Mavericks" ir optimistiski noskaņota par to, ka savainojums nav nopietns.

Dončičam mačs noslēdzās trešās ceturtdaļas nogalē, kad viņš sastiepa kreisās kājas ikra muskuli. Līdz tam viņš nepilnās 29 minūtēs bija guvis 26 punktus, izcīnījis astoņas bumbas zem groziem un atdevis deviņas rezultatīvas piespēles.

Džeilens Bransons guva 18 punktus, Dorians Finnijs-Smits un Teo Pinsons guva pa 16 punktiem, bet 12 punkti bija Dvaitam Pauelam.

"Spurs" vienībai 24 punktus guva Keldons Džonsons, 18 punkti bija Džošam Ričardsonam, 17 iemeta Dežunte Marejs, bet 15 bija Devinam Veselam.

"Mavericks" regulārajā turnīrā uzvarēja 52 no 82 spēlēm un ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē, nākamnedēļ sākot izslēgšanas turnīru, kura pirmajā kārtā pretī stāsies Jūtas "Jazz".

"Spurs" ar 34 uzvarām Rietumos bija desmitā un piedalīsies "play-in" turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu