"Šī būs gara vasara..." Porziņģis par savu nākotni Vašingtonas "Wizards" komandā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pēc Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas noslēgšanās sarunā ar medijiem ieskicēja savas tuvākās nākotnes plānus.

Pirmdien, 11. aprīlī, noslēdzās NBA regulārā sezona. Starp komandām, kuras netika izslēgšanas spēlēs, bija arī Porziņģa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards". Tas nozīmē, ka latviešu basketbolistam starpsezona jau ir sākusies. Sarunā ar medijiem Porziņģis izcēla savas spēles aspektus, pie kuriem vēlas strādāt.

Centra spēlētājs atklāja, ka šajā vasarā vēlas sakārtot savu tālmetienu. Lai gan sezonas gaitā Porziņģis no tālmetienu distances uzbruka ar precizitāti virs 35%, šo sezonu viņš noslēdza vien ar 31% precizitāti trīspunktniekos.

Tāpat Porziņģis atklāja, ka turpinās darbu pie spēles postā, par ko viņš jau vairākus gadus ir izpelnījies kritiku no dažādiem apskatniekiem. Šovasar viņam līdzīgi kā pagājušajā starpsezonā nav jāuztraucas par atkopšanos no kārtējā savainojuma.

"Iepriekšējās vasarās man bija jāatrisina problēmas, lai vispār izietu laukumā. Šī būs gara vasara, un es esmu svaigs un jūtos labi. Tagad varētu spēlēt. Ar nepacietību gaidu, ka varēšu strādāt pie savām prasmēm, nosauļošos un nākamgad atgriezīšos ar pilnām baterijām," sacīja Porziņģis.

Latviešu basketbolists savulaik tika uzskatīts par vienu no perspektīvākajiem spēlētājiem visā NBA, tomēr pēdējo gadu laikā šāds uzskats ir pagaisis. Pats Porziņģis gan uzskata, ka viņam vēl ir iespējas augt.

"Es teiktu, ka esmu realizējis 60-65% no sava potenciāla. Līdz ar to man vēl ir vieta izaugsmei. Man galvenais ir veselība un spēja pastāvīgi būt laukumā. Es domāju, ka tad es sasniegšu līmeni, kurā vēlos būt," norādīja Porziņģis.

"Wizards" komanda šīs sezonas sākumā bija viena no labākajām visā NBA, bet savainojumi un iekšējās nesaskaņas sezonas gaitā "Wizards" vienību no Austrumu konferences tabulas augšgala pamazām noveda uz lejas daļu.

"Uz papīra" "Wizards" sastāvs arī bez Porziņģa un Bīla izskatās gana perspektīvs. Korijs Kisperts, Deni Avdija, Rui Hačimura, Daniels Gafords un arī Kails Kūzma ir salīdzinoši jauni spēlētāji, kuri, visticamāk, arī vēl nav sasnieguši savu potenciālu.

Arī Porziņģis uzskata, ka ar šo komandu ir iespējams spēlēt izslēgšanas spēlēs.

"Ja skatāmies uz uzvārdiem, šī ir "play-off" komanda. Tai ir jābūt "playoff" komandai. Protams, to ietekmē dažādi faktori. Neko gan negribu apsolīt, jo svarīgs ir viss kolektīvs, ne tikai trīs vai četri puiši," piebilda latviešu basketbolists.

"Ar šo komandu gribu sasniegt maksimumu, ko varam izdarīt ar šo spēlētāju grupu. Uz to arī tiekšos. Vai tas būtu iekļūšana izslēgšanas spēlēs, vai arī solis tālāk, es vēl nezinu," nobeigumā noteica latviešu basketbolists.

Porziņģis šajā sezonā vidēji spēlē atzīmējās ar 20,2 punktiem, 8,1 atlēkušo bumbu, 2,3 rezultatīvām piespēlēm un 1,6 bloķētiem metieniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu