Ierobežots ugunsgrēks Saldus pamatskolas jaunās piebūves jumtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna.
VUGD automašīna. Foto: Edijs Pālens/LETA

Īsi pirms plkst.22 ir ierobežota uguns izplatīšanās Lielajā ielā Saldū, kur dega Saldus pamatskolas jaunās piebūves jumts.

Kā informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), degošā ēka ir jaunbūve. Degšanas platība bijusi 200 kvadrātmetri. Dzēšanas darbi notikuma vietā turpinās. Nav ziņu, ka negadījumā būtu cietuši cilvēki.

LETA jau ziņoja, ka pirmdienas vakarā Saldū ar atklātu liesmu aizdegās Saldus pamatskolas jaunās piebūves jumts. Izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji saņēma plkst.19.51. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējušies 20 cilvēki.

Kā aģentūrai LETA pavēstīja Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts (LZP), bojājumi ēkai ir nopietni, taču neko vairāk pirms ekspertīzes pateikt nevarot. Ēka ir būvniecības procesā, un tieši pirmdien uz tās jumta esot notikuši būvdarbi.

Zusts norādīja, ka ēkā bija plānots izveidot kabinetus, bibliotēku. Pagājušajā nedēļā būvsapulcē noteikts, ka būvdarbu pabeigšanas termiņš būtu bijis šī gada vasara.

LETA jau vēstīja, ka pagājušā gada maijā Saldus pamatskolas jaunās ēkas piebūves pamatos tika ievietota kapsula ar vēstījumu nākamām paaudzēm.

Jauna skolas korpusa būvniecība tiek realizēta projekta "Saldus novada pašvaldības vispārējo izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana" gaitā. Tā rezultātā jaunajā ēkā tiks izveidots telpu bloks ar dabaszinību, moderno tehnoloģiju kabinetiem, praktisko darbu laboratorijām, mājturības telpām un bibliotēku.

Plānots, ka līdz 2022.gada septembrim jaunais skolas korpuss tiks nodots ekspluatācijā.

Būvdarbu izmaksas ir 1 682 235 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Darbus finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Būvdarbu rezultātā tiks uzbūvēta zema enerģijas patēriņa ēka un uz ēkas tiks uzstādītas arī saules baterijas. Projekta laikā tiks veikta arī apkārtnes labiekārtošanas darbi.

Jauno skolas korpusu būvē SIA "Selva būve".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Selva būve" apgrozījums 2020.gadā bija 10,639 miljonu eiro, kas bija par 27,8% mazāk nekā 2019.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 13,8% un bija 48 698 eiro. Finanšu rādītāji par pagājušo gadu vēl nav publiskoti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu