VIDEO ⟩ Dzērājšoferis vairāk nekā trīs promiļu reibumā ar darba auto izraisa vairākas bīstamas situācijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Rīgas centrā aculiecinieki veiksmīgi "noņēmuši no trases" kādu pārgalvi, kurš ar darba mikroautobusu blīvā automašīnu un gājēju satiksmē vizinājās pa ielām, būdams lielā alkohola reibumā, ziņo raidījums "Degpunktā".

Preču piegādes mikroautobusa šoferis, kurš veda dārzeņus un zaļumus uz tirdzniecības vietām, pirmdien atstājis klientus bez gaidāmās pārtikas. Aptuveni 50 gadus vecais kurjers pie stūres sēdās pamatīgā kunga dūšā.

Cik ilgi vīrietis vizinājās pa Rīgas centru, līdz izraisīja avāriju, – zina tikai viņš pats, taču no lielas nelaimes paglāba tas, ka pārgalvja vadītais auto, uz ceļa izraisot vairākas bīstamas situācijas un pat avāriju, iekrita apkārtējiem acīs. Ziņot likumsargiem un paralēli sekot dzērājšoferim nolēma aculiecinieks Artūrs ar saviem draugiem.

Neadekvātais šoferis vispirms ietriecies kādā luksoforā, bet tad izbraucis pretējā joslā, radot bīstamas situācijas, bet savu braucienu pabeidzis, notriecot stabiņus kāda bērna priekšā.

Sliktākais no scenārijiem neīstenojās, un bērns tika mājās sveiks un vesels. Pārgalvis, kad pie viņa piesteidzās Artūrs ar draugiem, šķiet, savas kondīcijas dēļ, nespēja nedz komunicēt, nedz pastaigāt. Aculiecinieki sagaidīja policiju, kuri jau meklēja šo auto. Vīrietis bija manāmi ļoti spēcīgā reibumā un nepretojās.

Kārtībnieki sagaidīja Ceļu policijas ekipāžu un nodeva aizturēto drošās rokās, tad vadītājam tika veikta alkohola ekspertīze. Pasniegtajā alkometrā iepūšot, ierīce uzrādīja 3,42 promiles, bet, kā noteikts likumā, dzērajšoferi pēc neilga brīža gaidīja otrais pūtiens.

Pa to laiku aizturētajām sagribējās nokārtot dabiskās vajadzības, un viņš gribēja izmantot līdzās esošā būvobjekta tualeti. Saņemot atļauju, policistu un apsargu pavadībā vīrietim bija ļauts doties uz labierīcībām.

Iespējams, apreibušais šoferis cerēja samazināt alkohola koncentrāciju. Tā vai šā, kontroles pūtiens uzrādīja tikpat lielu reibumu – virs trim promilēm. Šoreiz pret šoferi valsts policijā tiks sākta administratīvā lietvedība, jo izraisītajos negadījumos nav cietušo, turklāt kurjeram bija autovadītāja tiesības.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu