Viļņas pašvaldība: Krievijas režīmu atbalstoši skolotāji nedrīkst strādāt skolās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Nav pieļaujams, ka Viļņas skolās strādā pedagogi, kas atklāti pauž atbalstu Krievijas agresijai Ukrainā, pirmdien paziņojusi Lietuvas galvaspilsētas pašvaldība, kas saņēmusi informāciju par šādiem gadījumiem.

Pašvaldība informēta par skolotājiem, kuri stundās izplata Krievijas propagandu un sociālajos tīklos atklāti atbalsta Kremļa agresiju Ukrainā, nievājoši izsakoties gan par ukraiņiem, gan viņus atbalstošajiem lietuviešiem.

"Kad sākām noskaidrot situāciju, šie skolotāji iesniedza atlūgumus un pašlaik skolās vairs nestrādā. Taču aiziešana no darba pēc paša vēlēšanās neliedz šiem cilvēkiem atkal iekārtoties darbā kādā citā skolā," norādījis Viļņas vicemērs Toms Gulbins.

Viņš aicinājis skolu vadītājus "noskaidrot šādus darboņus un parūpēties, lai viņi nepaliktu skolās", negaidot, kamēr to lūdz darīt skolēnu vecāki.

"Aicinu skolas un vecākus informēt pašvaldību par katru problemātisku gadījumu," sacījis vicemērs.

Pēc Gulbina teiktā, pašvaldība konsultējas ar juristiem par tiesisko pamatojumu šādu darbinieku atlaišanai un grib panākt, lai viņiem tiktu liegta iespēja stāties darbā citā izglītības iestādē.

Lietuvas Izglītības, zinātnes un sporta ministrija pašlaik izstrādā savus ieteikumus skolām attiecībā uz šādām situācijām.

Saskaņā ar ziņu aģentūras BNS rīcībā esošo informāciju Viļņā no darba līdz šim aizgājušas divas šādas skolotājas.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu