"Ukrainā notiek genocīds." Igaunijā un Lietuvā pie Vācijas vēstniecībām sarīkotas Ukrainas atbalsta akcijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: canadastock/Shutterstock.com

Igaunijā un Lietuvā pie Vācijas vēstniecībām sarīkotas Ukrainas atbalsta akcijas. To dalībnieki aicināja ekonomiski spēcīgo valsti atteikties no Krievijas energoresursiem un piegādāt Ukrainai vairāk ieroču, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "Rīta Panorāma". 

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā vairāk nekā desmit aktīvisti nogūlās uz ielas pie Vācijas vēstniecības ar sasietām rokām un uz galvas uzmauktiem melniem plastmasas maisiņiem,simboliski atainojot Ukrainas pilsētā Bučā cietušos.

Miermīlīgā protesta akcija ilga aptuveni desmit minūtes, un par konfliktiem ar kārtības sargiem netiek ziņots. Rīkotāji jau iepriekš sociālajos tīklos bija pauduši, ka viņu mērķis ir ietekmēt Vāciju un citas Eiropas valstis, lai tās izlēmīgāk vērstos pret Krieviju.

Lietuvas galvaspilsētā Viļņā pie Vācijas vēstniecības pulcējās vairāki simti protestētāju, kas ar savu mobilo tālruņu modinātāja signāliem aicināja Berlīni "atmosties" un atteikties no Krievijas energoresursiem.

Uz dalībnieku plakātiem bija uzraksti "Beidziet maksāt par Krievijas gāzi ar ukraiņu asinīm!", kā arī "Ukrainā notiek genocīds, un jūsu nauda padara to iespējamu".

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu