Japāna iesaldējusi 398 Krievijas pilsoņu aktīvus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: stunnedmullet/Shutterstock.com

Japāna otrdien, 12 aprīlī, noteikusi papildu sankcijas Krievijai, iesaldējot 398 Krievijas pilsoņu aktīvus.

Japānas valdības apstiprinātās sankcijas cita starpā vērstas pret Krievijas diktatora Vladimira Putina meitām un Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu sievu, vēsta ziņu aģentūra "Kyodo".

Japānas premjerministrs Fumio Kisida piektdien paziņoja par plāniem samazināt ogļu importu no Krievijas ar mērķi pakāpeniski no tā atteikties pilnībā. Viņš pavēstīja arī par tālāku sankciju paplašināšanu pret Maskavu, tādējādi reaģējot uz tās agresiju pret Ukrainu.

Tokija konsultējas ar pārējām G7 grupas valstīm, lai noteiktu nākamās sankcijas pret Krieviju, norādīja Kisida, kurš Krievijas karavīru pastrādātās zvērības Ukrainā pirmo reizi nosauca par kara noziegumiem.

7.aprīlī G7 paziņoja, ka Japānas, ASV, Kanādas, Francijas, Lielbritānijas, Itālijas un Vācijas līderi ir vienojušies paplašināt sankcijas pret Krieviju un aizliegt "jaunas investīcijas galvenajās Krievijas ekonomikas nozarēs, arī enerģētikas sektorā". G7 līderi arī apņēmās pastiprināt kampaņu pret Krievijas eliti, kas atbalsta Putinu un viņa sākto karu pret Ukrainu, un aktīvāk strādās pie tā, lai samazinātu atkarību no Krievijas energoresursiem.

Jau vēstīts, ka aprīļa sākumā sankcijas pret Putina meitām Mariju Voroncovu un Jekaterinu Tihonovu noteica arī Eiropas Savienība (ES). Sankcijas Voroncovai un Tihonovai, kas dzimušas attiecīgi 1985. un 1986.gadā, jau iepriekš noteica ASV un Lielbritānija. Viņu māte ir Putina bijusī sieva Ludmila, par kuras šķiršanos no Putina tika paziņots 2013.gadā. Ziņas par Putina meitu dzīvi ir Kremļa rūpīgi glabāts noslēpums.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu