Latvieši Odesas aizstāvjiem ziedo piecus ar pārtiku pilnus auto

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Halfpoint/shutterstock.com

No vēlmes sagādāt kārtīgus apavus Ukrainas aizstāvjiem līdz pieciem ar dažādām precēm piekrautiem auto - tādu atbalstu guva zemnieku Normunda un Klaidas Kalniņu centieni palīdzēt karā ierautajiem, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "Panorāma". 

Kopā ar automašīnām uz Ukrainu devās arī "Kroņa" frikadeļu un zirņu zupas, ko ēdīs Odesas aizstāvji. Tāpat kā "Dobeles dzirnavnieka" auzu pārslas, mednieku desas un konservi. Tikmēr braucēji paši filmējuši video, lai būtu neliela atskaite daudzajiem ziedotājiem.

Ideja radās zemniekam Normundam Kalniņam. Viņš redzēja, ka kādreizējais strādnieks, bet tagad Ukrainas aizstāvis Saša uz tanka stāv sporta kurpēs. Aicināja ziedot zābakus. Nedēļas laikā tas izvērtās piecu auto kolonnā. 

Kalniņš sacīja: "Patīk pašam būt klāt un redzēt, kam tu to nogādā. Vislielākais prieks par cilvēkiem, kas iesaistījās, un par to atbalstu. Visi iedeva vairāk, nekā vajadzēja."

Viens no aktīvistiem Mārtiņš Gierkens piebilda: "Tiklīdz padzirdējām, tā ar savu dvēseli, visu, ko spējām. Palīdzēju ar busu, ar braukšanu. Un, kā visi, kas iesaistījās, – no sirds. Mana bērna grupiņa uzzīmēja pat smuku grāmatiņu."

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu