Izstrādāti trīs iespējamie varianti Krišjāņa Barona ielas pārveidei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere / LETA

Pirmdien, 11.aprīlī, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā prezentēti iespējamie varianti Krišjāņa Barona ielas pārveidei. Par to TVNET informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

2021.gada jūlijā Rīgas domes Satiksmes departamentam tika uzdots līdz 2022.gada 1.aprīlim izstrādāt risinājumu, lai Kr. Barona ielu pārveidotu par gājēju un velosipēdistu ielu, vienlaikus tramvajam piešķirot kustības prioritāti. Šobrīd ir sagatavoti trīs iespējamie varianti ielas pārveidei.

Pirmais variants paredz ielas pārbūvi. Tiktu radīta viena līmeņa telpa ar nodalītu velo infrastruktūru un saglabāta tramvaju kustības prioritāte. Tāpat tiktu nodrošināta piekļuve īpašumiem. Otrais variants šajā ielā paredz velo satiksmi noteikt kā prioritāti kopīgajā satiksmes infrastruktūrā, savukārt trešajā variantā ielā tiktu ieviestas plašas satiksmes organizācijas izmaiņas.

Par sagatavotajiem risinājumiem tiks organizēta arī iedzīvotāju aptauja, kurā sabiedrība varēs izteikt savu viedokli un priekšlikumus par izstrādātajiem risinājumiem. Pēc tam tiks apkopoti iedzīvotāju viedokļi, izvērtējot to ieviešanas iespējamību, ņemot vērā nepieciešamo projekta realizācijas laiku un pieejamo finansējumu.

Iedzīvotāju savu viedokli par plānotajiem risinājumiem var izteikt šeit.

Tikmēr jau tuvākajā laikā plānotie darbi paredz, ka Kr.Barona ielā tiks izvietoti velostatīvi, parkleti, atbilstoši vasaras sezonai arī puķupodi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu