Lieldienas tuvojas: Kā lēti un skaisti izrotāt svētku galdu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: losangela/shutterstock.com

Lieldienas tuvojas straujiem soļiem un ir vērts sākt piedomāt pie svētku dekorācijām. IKEA interjera dizainere Eliise Temmekivi portālam "Krasotka" dalās ar padomiem, kā soli pa solim plānot procesu un radīt svētkus no tā, kas pieejams mājās.

1. Tekstilizstrādājumi

Vispirms izvēlieties tekstilizstrādājumus, pamatojoties uz mājas interjeru un jūsu vēlmēm. Tradicionāli un svinīgi - galdauts. Tomēr ir arī citas iespējas: mūsdienīgā interjerā ir piemērots galda paliktņi, kas var kļūt par jaunu un spilgtu akcentu uz jūsu galda.

Galdu var papildināt ar galda piederumu statīviem, kas vienmēr izskatās iespaidīgi. Pēdējais pieskāriens var būt salvetes - papīra vai auduma.

"No dabīgiem materiāliem izgatavoti paliktņi ir ideāli piemēroti svētku galdam Lieldienās, kas simbolizē dabas atmodu. Galda paliktņi ļaus uz galda spēlēties ar krāsām - šādi tekstilizstrādājumi var radīt jaunu izskatu uz svētku galda. Piemēram, šī gada populārās dzeltenās un pelēkās kombinācijas ir lieliski piemērotas Lieldienu noskaņai - tekstilizstrādājumos un salvetēs.

Pamatojoties uz jūsu interjeru, jūs varat kombinēt tekstilizstrādājumus atbilstoši savām vēlmēm, es iesaku izvēlēties 3-4 pamatkrāsas, izveidot vienkrāsainu vai kontrastējošu izskatu," stāsta IKEA dizainere Eliise Tammekivi.

2. Trauki

Pirms klājat galdu, apskatiet savas mājvietas stilu - kāda stila mēbeles, kādas lampas jums ir. Lai svētku galda izskats būtu harmonisks, tam jāatbilst telpas vispārējam stilam.

"Skaista galda galvenais noslēpums: ja jums ir spilgts galdauts, tad jāizvēlas vienkrāsaini trauki. Ja galdauts un trauki ir vienā krāsā, par akcentu var kalpot košas deserta glāzes vai bļodas. Ja jums ir balto trauku komplekts, papildiniet galdu ar spilgtiem paliktņiem vai skaistu auduma salveti. Šogad ir modē apvienot zelta un sudraba instrumentus," atklāj dizainere.

3. Interjera priekšmeti

Jums nav jāpērk visi iespējamie Lieldienu rotājumi, jūs varat daudz iegūt no tā, kas atrodas mājās vai mežā. Pamatnoteikums, par kuru dizainere atgādina, ir tas, ka jo mazāk, jo labāk. Izvēlieties vienu vai divus centrālos elementus, kurus var apvienot, lai radītu Lieldienu noskaņu.

  • Jūsu galda centrā var būt trauks, kas piepildīts ar sūnām un krāsainām olām.
  • Liels pavasara ziedu un zaru pušķis kļūs par īsto galda centru.
  • Vēl viena iespēja ir puķu pods.
  • Ja jums ir bērni, jūs varat izgatavot Lieldienu zaķi no salvetēm un olām. Ap olu piesien salveti, saliec salvetes malas, lai izveidotu zaķa ausis, un izrotā katra ģimenes locekļa šķīvi. 
  • Ar roku veidoti rotājumi galdam ir piemēroti jebkuram stilam - stikla vāzes ar meža atradumiem - sūnas, zari, kaltēti ziedi, čiekuri, krāsotas olas.
  • Galda rotājums, kas kalpos visilgāk, ir mākslīgie ziedi vai vītnes. 
  • Salvetes, kas atbilst galdautam, šķīvjiem vai citiem priekšmetiem uz galda. Tās var labi salocīt vai sasiet ap zariem. Tas būs elegants galda papildinājums.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu