Benzemā vārti ieved "Real" Čempionu līgas pusfinālā; "Villareal" aizsūta mājās "Bayern"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karims Benzemā
Karims Benzemā Foto: Reuters/ScanPix

Otrdien, 12. aprīlī, UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza "Villareal" un Madrides "Real" vienības.

"Real" mājās pamatlaikā ar rezultātu 1:3 (0:1) piekāpās Londonas "Chelsea", bet, tā kā rezultāts divu maču summā bija neizšķirts 4:4, ceturtdaļfināla duelis turpinājās pagarinājumā, kurā ar 1:0 pārāki bija madridieši, divu cīņu summā uzvarot ar 5:4.

Pagājušajā nedēļā, pateicoties Benzemā "hat-trick", "Real" Londonā uzvarēja ar 3:1.

Salīdzinot ar pirmo spēli, Karlo Ančeloti nepārsteidza ar starta vienpadsmitnieka izvēli, uzbrukuma priekšā Benzemā strādājot kopā ar Vinisiusu Žunioru. Aizsardzības centrā diskvalificētā Edera Militātu vietā bija Načo Fernandess.

Savukārt Tomass Tuhels pamatsastāvā laida Rubenu Loftusu-Čīku, kurš iepriekšējā mačā nāca uz maiņu.

Pirmie šajā mačā vārtus guva "Chelsea" futbolisti, 15.minūtē pēc Timo Vernera piespēles bumbu mērķī raidot Meisonam Mountam. Vadību "Chelsea" nostiprināja 51.minūtē, kad pēc Mounta piespēles soda laukumā visaugstāk izlēca Antonio Rīdigers, kurš ar galvu raidīja bumbu tīklā. Divu spēļu summā rezultāts kļuva neizšķirts 3:3.

Otrā puslaika vidū "Real" zaudēja bumbu savā laukuma pusē un "Chelsea" ātri devās uz madridiešu vārtiem. Markosa Alonso pirmais sitiens tika bloķēts, bet ar atkārtotu iespēju viņš bija precīzs, taču spēles ar roku dēļ rezultāts palika nemainīgs. Nedaudz vēlāk Benzemā ar galvu sistā bumba trāpīja pa vārtu pārliktni.

Tomēr 15 minūtes pirms pamatlaika beigām londonieši guva trešos vārtus. Verners soda laukumā apspēlēja vairākus pretiniekus un izpildīja sitienu, bumbai rikošetā no Tibo Kurtuā šķērsojot vārtu līniju.

Piecas minūtes vēlāk pēc lieliskas Luka Modriča piespēles Rodrigo vienus vārtus atguva un atkal rezultāts divu spēļu summā bija neizšķirts. Cīņa turpinājās papildlaikā, kura piektajā minūtē Žuniors atrada pretī vārtiem Benzemā un piespēlēja francūzim, "Real" uzbrukuma līderim nekļūdīgi sitot ar galvu - 5:4 divu spēļu summā.

Citā mačā "Villarreal" viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Minhenes "Bayern", divu spēļu summā uzvarot ar 2:1.

Tikmēr Madrides "Real" un Londonas "Chelsea" maču turpina pagarinājumā, jo divu spēļu summā rezultāts ir neizšķirts 4:4.

Pirms nedēļas ar 1:0 uzvarēja "Villarreal" vienība un Unajs Emerijs uzvarētāju sastāvu nemainīja. Turpretī Juliāns Nāgelsmans pamatsastāvā malējā aizsarga Alfonso Deivisa vietā laida balsta pussargu Leonu Gorecku, bet Līrojs Sanē bija Serža Njabrī vietā.

Mača rezultāts tika izmainīts mača 52.minūtē, kad viesi kļūdījās savā laukuma pusē un "Bayern" devās ātrā uzbrukumā. Roberts Levandovskis no soda laukuma robežas izpildīja sitienu pa zemi, bumbai nonākot mērķī.

Komandas jau tuvojās papildlaikam, bet 88.minūtē "Villarreal" aizskrēja pretuzbrukumā, kura noslēgumā pēc Herarda Moreno piespēles Semjuels Čukvueze panāca 1:1 jeb 2:1 divu spēļu summā. "Villarreal" Čempionu līgas pusfinālā spēlēs otro reizi vēsturē.

Trešdien Madrides "Atletico" mājās uzņems Mančestras "City" komandu, kurai pirmajā spēlē izbraukumā zaudēja ar 0:1, bet "Liverpool" savā laukumā cīnīsies ar Lisabonas "Benfica", ko pirmajā cīņā viesos uzveica ar 3:1.

Pusfināla pāri tiks noskaidroti izlozē nākamajā pirmdienā.

Pusfināli notiks 26./27.aprīlī un 3./4.maijā.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Divas pirmās iekļuva nākamajā kārtā, trešā pārcēlās uz Eiropas līgas sacensībām, bet ceturtajai Eiropas kausu sezona bija beigusies.

Šīs sezonas fināls norisināsies 28.maijā Parīzē, lai gan sākotnēji tas bija ieplānots Sanktpēterburgā. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā UEFA atņēma Sanktpēterburgai tiesības uzņemt finālu.

2020./2021.gada sezonā līgas sacensību finālā Portugāles pilsētā Portu Londonas "Chelsea" ar 1:0 pārspēja Mančestras "City".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu