VIDEO ⟩ Latvijas hokejistu komandām mainīgas sekmes NHL mačos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bufalo "Sabres" hokejisti
Bufalo "Sabres" hokejisti Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" otrdien Toronto pārtrauca triju zaudējumu sēriju Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kamēr zaudējumus cieta Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" un Rūdolfa Balcera Sanhosē "Sharks".

Uzbrucēja Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" viesos ar 5:2 (1:0, 1:1, 3:1) pieveica Toronto "Maple Leafs".

Kails Okposo pirmās trešdaļas vidū panāca 1:0 viesu labā, bet Timotijs Liljegrens 23.minūtē rezultātu izlīdzināja.

Uzvaru trešā perioda sākumā 94 sekunžu laikā nodrošināja Džefs Skiners un Rasmuss Dālins, panākot 4:1 viesu komandas labā.

Pa diviem rezultativitātes punktiem šajā spēlē uzvarētāju labā sakrāja Dālins, Rasmuss Asplunds (abiem - 1+1), Viktors Ūlofsons un Alekss Tačs (abiem - 0+2), bet vārtsargs Kreigs Andersons atvairīja 24 metienus.

Mājiniekiem divas rezultatīvas piespēles aizsarga Morgana Rilija kontā.

Mājinieku rindās pārtrūka Ostona Metjūsa 16 spēļu sērija ar rezultativitātes punktiem, šajā laikā sakrājot 31 (21+10) punktus.

Girgensons spēlēja 16 minūtes un 48 sekundes, no tām divas minūtes un 46 sekundes mazākumā. Latvijas hokejists bloķēja divus metienus, pielietoja divus spēka paņēmienus, divreiz atņēma pretiniekam ripu un uzvarēja pusē iemetienu.

Šosezon Girgensons 49 spēlēs guvis desmit vārtus, atdevis sešas rezultatīvas piespēles un ticis pie +/- rādītāja -8.

Uzbrucēja Bļugera pārstāvētā "Penguins" izbraukumā pēcspēles metienu sērijā piekāpās Ņujorkas "Islanders" ar 4:5 (1:3, 2:0, 1:1, 0:0, 0:1).

Uz Džeika Guncela gūtajiem vārtiem mājinieki vēl pirmajā periodā atbildēja ar diviem Zeka Parisi un vieniem Džoša Beilija gūtajiem vārtiem.

39.minūtē Guncels ar saviem otrajiem vārtiem mačā un 35. sezonā rezultātu izlīdzināja, bet pēdējā periodā ar gūtiem vārtiem apmainījās Beilijs un Džefs Kārters.

Pēcspēles metienos vienīgo ripu pretinieku vārtos iemeta mājinieks Kails Palmjeri, "Islanders" svinot uzvaru.

"Pingvīniem" trīs rezultativitātes punktus (2+1) sakrāja Guncels, bet pa divām rezultatīvām piespēlēm nopelnīja Sidnijs Krosbijs un Rikards Rakels.

Uzvarētāju rindās vārtos Iļja Sorokins atvairīja 43 Pitsburgas hokejistu metienus.

Bļugers šajā duelī uz ledus pavadīja 15 minūtes un 49 sekundes, no tām 51 sekundi - mazākumā. Viņš trīsreiz meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus, pielietoja divus spēka paņēmienus, kā arī uzvarēja 58% iemetienu. Viņam reizi tika atņemta ripa, un spēli Latvijas hokejists beidza ar +/- rādītāju -1.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 58 spēlēs guvis deviņus vārtus, atdevis 13 rezultatīvas piespēles un iekrājis +/- rādītāju +8.

Visbeidzot Nešvilas "Predators" savā laukumā pagarinājumā pieveica uzbrucēja Balcera pārstāvēto Sanhosē "Sharks" ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0).

Vienīgos vārtus papildlaika ceturtajā minūtē guva Raiens Džohensens.

Uzvarētāju vārtos 25 metienus atvairīja Jūse Saross, bet viesiem ar 40 metieniem galā tika cits somu vārtsargs Kāpo Kahkonens.

Balcers uz ledus pavadīja 17 minūtes un 34 sekundes, no tām 50 sekundes - mazākumā. Viņš trīsreiz meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus, pielietoja divus spēka paņēmienus, kā arī pa reizei atņēma ripu pretiniekam un zaudēja to.

Balcers šosezon 51 mačā sakrājis 18 (8+10) rezultativitātes punktus un +/- rādītāju -2.

"Penguins" ar 95 punktiem 75 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē. "Sabres" ar 65 punktiem 75 cīņās ir 12.pozīcijā Austrumos, bet Sanhosē vienība ar 68 punktiem 72 spēlēs Rietumu konferencē ieņem 13.vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu