Bijušais "Aeroflot" vadības pārstāvis aicina Krievijas kompāniju vadītājus "sabotēt militārās darbības"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X90156/SCANPIX

Krievijas uzņēmumu vadītājiem vajadzētu "sabotēt militārās darbības", aicinājis Krievijas nacionālās lidsabiedrības "Aeroflot" bijušais ģenerāldirektora vietnieks Andrejs Panovs, kurš ir pametis Krieviju.

Izdevumā "Financial Times" publicētā viedokļrakstā Panovs aicinājis Krievijas kompāniju augstākā līmeņa vadītājus noraidīt vai ignorēt ikvienu darījumu vai līgumu, ar kuru tiek atbalstīts militārs uzbrukums vai Krievijas propaganda.

"Es zinu, ka daži no jums tic tam, ko jums saka Kremlis un tā mediji. Tomēr jūs esat gudri - un jūs vadāt biznesu, esot labi informēti. Meklējiet Krievijas neatkarīgos medijus vai starptautiskās ziņas internetā, "YouTube" vai "Telegram". Paskatieties ekonomikas datus," mudināja Panovs.

Viņaprāt, konflikts ir Krievijas ekonomiku un reputāciju graujošs. Vadītāji, kuri atbalsta iebrukumu Ukrainā, ir Maskavas kara noziegumu līdzdalībnieki, uzsvēra bijušais "Aeroflot" vadības pārstāvis.

Pašlaik Panovs atrodas Izraēlā. Iepriekš intervijā "Wall Street Journal" viņš paziņoja, ka vairs nespēj strādāt valsts kompānijā, jau nedēļas laikā pēc kara sākuma Krievija bijusi ļoti pārvērtusies.

Panovs kopš 2018.gada bija "Aeroflot" ģenerāldirektora vietnieks kompānijas stratēģijas, servisa un mārketinga jautājumos. Marta vidū viņš vietnē "Facebook" rakstīja, ka "aizbraucām no Krievijas. Aizgāju no "Aeroflot". Vecā dzīve ir beigusies".

5.martā Krievijas mediji, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, ziņoja, ka no amata aizgājis arī "Aeroflot" ģenerāldirektors Mihails Polubojarinovs.

"Aeroflot" no 8.marta pārtrauca visus ārvalstu reisus "sakarā ar papildu apstākļu rašanos, kas liedz veikt lidojumus".

Pirms tam pēc Eiropas Savienības (ES) gaisa telpas slēgšanas Krievijas lidmašīnām "Aeroflot" paziņoja par lidojumu apturēšanu uz Eiropu. ES sankcijas arī paredz ar Krieviju saistītu lidmašīnu aizturēšanu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu