FOTO ⟩ Somijā aktīvisti bloķē Igaunijas vilcienu, kas ved Krievijas ogles

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Greenpeace

Vakar, 13. aprīlī, Somijā organizāciju "Greenpeace" un "Extinction Rebellion" aktīvisti nobloķēja dzelzceļu, pa kuru uz Hanko pilsētas ostu Koverhari devās Igaunijas nacionālā uzņēmuma "AS Operail" preču vilciens, vedot Krievijas ogles, vēsta igauņu medijs "Postimees".

Saskaņā ar Somijas medija "Iltalehti" sniegtajām ziņām, aptuveni 20 aktīvisti turpinājuši sliežu bloķēšanu arī naktī uz trešdienu.

Kā vēsta "Greenpeace" pārstāvis Mati Līmatainens, ir apkaunojoši, ka pašreizējā situācijā Somijas un Igaunijas nacionālie uzņēmumi aizvien turpina Krievijas preču transportēšanu.

"Krievija no rietumiem vairs nedrīkst saņemt nevienu eiro. Eiropas Savienības sankcijas gan Ukrainai, gan arī klimata pārmaiņām nāk par vēlu - jārīkojas ir nekavējoties, transportēšana ir jāaptur tagad, nevis pēc četriem mēnešiem," tā Līmatainens.

Notikuma vietā ir ieradusies policija, kas aktīvistiem ir sastādījusi protokolu par satiksmes traucēšanu.

Kā stāsta Vilhelms Blombergs, viens no aktīvistiem, kas piedalās sliežu bloķēšanā, protesta mērķis ir aizkavēt vilciena ienākšanu ostā tik ilgi, cik vien tas ir iespējams. Tāpat aktīvisti uzstāj uz tūlītēju Krievijas fosilās enerģijas tranzīta pārtraukšanu un pieprasa, lai Somija pilnībā atteiktos no Krievijas fosilās enerģijas.

"Tas, ka Somijas valstij piederošais uzņēmums "VR" un ostas operators "KWH Logistics" vēl mēnešiem ilgi plāno ļaut Krievijas ogļu un naftas tranzītu pa Somijas dzelzceļiem un ostām, ir morāli nepieņemami un nosodāmi," pauž aktīvisti.

Caur Somijas Koverhāras, Tahkoluoto un Kokkolas ostām ik gadu tiek pārkrauts vairāk nekā viens miljons tonnu Krievijas ogļu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu