Skandālu ap krievu kartinga pilota nacistisko žestu komentējusi arī Krievijas Automobiļu federācija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Krievu kartinga pilota Artjoma Severjuhina izgājienu uz Portugāles kartinga posma goda pjedestāla izmeklēs arī Krievijas Automobiļu federācija.

Jau vēstīts, ka Severjuhins aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā Portugāles kartinga posmā uz goda pjedestāla izcēlās ar nacistisku žestu.

15 gadus vecā pilota komanda "Ward Racing" nekavējās ar paziņojumu par braucēja izslēgšanu no komandas. Pats Severjuhins pēcāk nāca klajā ar paziņojumu, ka viņš ar šo žestu neko sliktu nav domājis.

Protams, Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) neilgi pēc skandāla nāca klajā ar paziņojumu, ka izmeklēs notikušo. Tagad ar paziņojumu par notikušo nākusi klajā arī Krievijas Automobiļu federācija.

"Gribam uzsvērt to, ka uzskatām par nepieņemamu Krievijas motoru sportā un starp krievu sportistiem jebkādas, pat nejaušas fašisma un nacisma izpausmes," teikts Krievijas automobiļu federācijas paziņojumā.

Ņemot vērā, ka Krievijas autosportisti starptautiskās sacensībās zem sava karoga nedrīkst startēt, Severjuhins pārstāvēja Itāliju. Tagad arī Itālijas Automobiļu klubs (ACI) izziņojis, ka jaunais pilots turpmāk trasē nedrīkstēs pārstāvēt Itālijas valsti un viņa pilota licence esot anulēta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu