VIDEO ⟩ Pirmais jaunā elektrovilciena vagons pietuvojies soli tuvāk Latvijai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pasažieru vilciens/Twitter.com

Pirmais jaunā elektrovilciena vagons jau ir ceļā no Čehijas pilsētas Ostrovas uz Pilzeni, kur notiks vilciena komplektēšana, montāža un testi, ziņo AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

 

Jau ziņots, ka pirmo jauno elektrovilcienu piegāde kara Ukrainā dēļ varētu kavēties par apmēram mēnesi, 28. martā intervijā Latvijas Radio sacīja AS "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

Viņš norādīja, ka sākotnēji bija plānots, ka pirmais vilciens tiks piegādāts šogad aprīļa beigās vai maija sākumā, taču, pēc jaunākajām prognozēm, piegāde varētu aizkavēties par apmēram mēnesi.

Pēc Griguļa teiktā, jaunie elektrovilcieni Latvijā varētu tikt piegādāti ar autotransportu vai kuģi.

Iepriekš intervijā aģentūrai LETA Grigulis sacīja, ka jauno elektrovilcienu piegāžu sākotnējā plānā kara Ukrainā dēļ varētu būt nobīdes, kā arī nāksies meklēt jaunus vilcienu piegāžu ceļus, jo nepieciešamo sliežu platuma dēļ tos bija plānots piegādāt caur Ukrainas un Baltkrievijas teritoriju.

Viņš stāstīja, ka uzņēmums ar elektrovilcienu ražotāja "Škoda Vagonka" pārstāvjiem sazinās katru dienu.

"Pašlaik viņiem problēmas sagādā atsevišķu komponenšu iegāde. Tāpat tagad jautājums ir, kā vilcienus piegādāt Latvijai. Sākotnēji bija plānots, ka vilcieni no Čehijas tiks piegādāti caur Ukrainas un Baltkrievijas teritoriju, jo tur ir tāds pats sliežu platums kā Latvijā. Tagad tas notikt nevarēs. Līdz ar to pašlaik tiek izskatītas alternatīvas piegādes iespējas," sacīja Grigulis.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka visi šie jautājumi ir ražotāja risks.

Jau ziņots, ka dienu pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā, proti, 23.februārī, "Škoda Vagonka" vadītājs Martins Bednarzs norādīja, ka pirmo elektrovilcienu testēšanai Latvijā varētu nodot šogad martā vai aprīlī. Savukārt visus 32 elektrovilcienu sastāvus "Škoda" apņēmusies piegādāt līdz 2023.gada beigām. "Sākot no maija mēs piegādāsim vilcienu sastāvus tā, lai jau vasarā tos varētu sākt lietot pasažieri," teica Bednarzs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu