Tirdzniecības centrā "Domina Shopping" atvērs izklaides centru "Apollo Skypark"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tirdzniecības centrs "Domina Shopping".
Tirdzniecības centrs "Domina Shopping". Foto: Paula Čurkste/LETA

No šodienas tirdzniecības centra "Domina Shopping" apmeklētājiem pieejams iekštelpu izklaides centrs "Apollo Skypark", ko izveidojuši divi "Domina Shopping" nomnieki - kinoteātru tīkls "Apollo Kino" un izklaižu parks "Super Skypark", aģentūru LETA informēja "Domina Shopping" pārstāvji.

Izklaides centra "Apollo Skypark" attīstībā ir ieguldīti 15,5 miljoni eiro, no tiem abu nomnieku apvienība investējusi 5,5 miljonus eiro, aprīkojot kompleksu ar visu nepieciešamo inventāru un radot 85 jaunas darba vietas. Savukārt "Domina Shopping" nodrošināja izklaides centra būvniecību 10 miljonu eiro vērtībā, kas ir lielākais investīciju projekts, kopš tirdzniecības centrs pieder komercīpašumu pārvaldniekam "EfTEN Capital".

Izklaides centra "Apollo Skypark" kopējā platība ir 7000 kvadrātmetru.

Izklaides centrā atrodas trešais "Apollo Kino" kinoteātris Latvijā, un tajā ir trīs kinozāles ar 210 sēdvietām. Centrā izveidota batutu arēna, kuras kopējā platība ir 1750 kvadrātmetri, un papildus izveidots atsevišķs batuta laukumu mazuļiem. Izklaides zonā atrodas elektroauto autodroms un kāpšanas centrs ar deviņus metrus augstiem slidkalniņiem, tāpat pievienotas arī vairākas interaktīvās spēles un četras "ValoJump" atrakcijas.

Izklaides centrā "Apollo Skypark" pieejamas 20 dažādi iekārtotas ballīšu telpas ar iekļautām ēdināšanas iespējām, un jaunizveidotajā izklaides centrā darbojas ģimenes restorāns "Claudz".

Līdz ar izklaides centra būvniecību, ko veica veica kompānija "Newcom Construction", "Domina Shopping" kopējā platība ir pieaugusi līdz 117 000 kvadrātmetru.

"Domina Shopping" ir viens no lielākajiem tirdzniecības centriem Latvijā ar vairāk nekā 170 tirdzniecības vietu. Centra īpašnieks kopš 2016.gada jūlija ir "EfTEN Domina", kas ir daļa no alternatīva investīciju fonda "EfTEN Kinnisvarafond II", ko pārvalda "EfTEN Capital".

2020.gadā "EfTEN Domina" strādāja ar 9,923 miljonu eiro apgrozījumu un 236 617 eiro peļņu.

"Apollo Group" pieder grāmatnīcas "Apollo", kinoteātri "Apollo", filmu izplatīšanas kompānija "Baltic Film Distribution", sulu bāri "Blender", saldējuma kafejnīcas "IceCafe", restorāni "O'Learys", "KFC" un "Valpiano" un 51% restorānu tīkla "Lido".

"Apollo Group" lielākais īpašnieks ar 55% akciju ir holdings "MM Grupp", kura akciju kontrolpakete pieder Igaunijas uzņēmējam Margusam Linnamē, bet Ivaram Vendelinam pieder 45% "Apollo Group" akciju.

Vienlaikus Vendelins ir arī mazākuma akcionārs "MM Grupp", kurai piederošo uzņēmumu vidū ir medikamentu tirgotājs "Magnum", mediju koncerns "Postimees Grupp", elektroierīču tirgotājs "IM Arvutid", tāpat grupai ir līdzdalība ultrakondensatoru ražotājā "Skeleton Technologies Group". Informācijas aģentūra LETA ir daļa no starptautiskas mediju un monitoringa grupas, kuras akciju turētājs ir "MM Grupp".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu