Rajevs: Krievijas spēki varētu gūt "vienu taustāmu uzvaru" līdz 9. maijam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

Gan Ukrainas, gan Krievijas puse šobrīd karā gaida lielo, izšķirošo kauju Doneckas reģionā. Tā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Sauszemes spēku komandieris, atvaļinātais pulkvedis Igors Rajevs.

Rajevs skaidroja, ka viena no iespējām, kāpēc pagaidām vēl šī kauja nenotiek, ir tā, ka Ukrainā "šausmīgi līst lietus".

"Viņi ir pārsvieduši pietiekami lielu spēku grupējumu uz Doneckas reģionu, kurš ir spējīgs cīnīties ar krieviem. Krieviem absolūti nav garantēta uzvara tajā reģionā. Nekas vēl nav beidzies, viss tikai sāksies," norādīja atvaļinātais NBS pulkvedis.

Kopumā karā šobrīd virsroku gūst Ukraina, vērtēja Rajevs: "Virsroku gūst Ukraina, jo viņiem izdevās atsist krievus pie Kijivas un atgūt teritorijas ziemeļos. Krievijai nekur neizdevās uzlauzt Ukrainas aizsardzības līniju. Vienīgie panākumi krieviem bija pirmajā nedēļā, bet principā ar to viss arī beidzās."

Tāpat Rajevs atzīmēja, ka Krievijas spēki varētu gūt "vienu taustāmu uzvaru" līdz 9. maijam.

"Līdz 9. maijam viena taustāma uzvara, ko Krievijas spēki varētu iegūt – tā ir Mariupoles ieņemšana. Kauja Donbasā ne tuvu nebūs pabeigta līdz 9. maijam. Pilsēta ir sagrauta, ir daudz līķu, kurus neviens nevāc. Taisīt 9. maija parādi šādā pilsētā, tas ir amorāli," pauda Rajevs.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu