Īlons Masks piedāvā iegādāties visas "Twitter" akcijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

​ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" vadītājs Īlons Masks izteicis piedāvājumu iegādāties visas mikroblogošanas vietnes "Twitter" akcijas, ceturtdien, 14. aprīlī, paziņoja ASV Vērtspapīru un biržu komisija.

Masks, kurš aprīļa sākumā atklāja, ka kopš janvāra beigām nopircis 9,2% "Twitter" akciju, kļūstot par "Twitter" lielāko akcionāru, atlikušās akcijas piedāvājis iegādāties par 54,20 dolāriem par akciju. Līdz ar to viņš uzņēmumu novērtējis par 43 miljardiem dolāru.

"Twitter" padome paziņoja, ka izvērtēs Maska nesaistošo piedāvājumu un pieņems lēmumu, kas vislabāk atbildīs uzņēmuma un tā akcionāru interesēm.

"Es ieguldīju "Twitter", jo ticu tās potenciālam būt vārda brīvības platformai visā pasaulē, un es uzskatu, ka vārda brīvība ir nepieciešama sabiedrībai funkcionējošā demokrātijā," teikts Maska paziņojumā Vērstpapīru un biržu komisijai.

"Tomēr, kopš veicu šo ieguldījumu, esmu sapratis, ka uzņēmums pašreizējā formā neuzplauks un arī nekalpos šai sabiedrības vajadzībai. "Twitter" ir jāpārveido par ārpusbiržas kompāniju," uzsvēris Masks.

Viņš piebildis, ka piedāvātā cena ir par 54% augstāka par "Twitter" akcijas cenu brīdī, kad viņš sācis pirkt uzņēmuma akcijas.

Investīciju kompānijas "Wedbush" analītiķi pieļauj iespēju, ka "Twitter" padome būs spiesta vai nu pieņemt piedāvājumu, vai arī atrast citu pircēju.

Pēc tam, kad kļuva zināms, ka Masks kļuvis par 9,2% akciju īpašnieku, "Twitter" piedāvāja Maskam kļūt par uzņēmuma padomes locekli ar nosacījumu, ka viņam nepiederēs vairāk kā 14,9% akciju, taču Masks šo piedāvājumu noraidīja.

Masks, kuram tviterī ir vairāk nekā 80 miljonu sekotāju, ir kļuvis slavens ar saviem provokatīvajiem un pretrunīgi vērtētajiem tvītiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu