Navaļnijs aicina Rietumu līderus atklāt informācijas fronti pret Putinu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs, kas šobrīd atrodas ieslodzījumā Vladimiras apgabala cietumā, aicinājis ASV prezidentu Džo Baidenu, Lielbritānijas premjerministru Borisu Džonsonu, Eiropas politiķus un IT lieluzņēmumu vadītājus "satriekt Putina propagandu, izmantojot sociālo tīklu iespējas".

Politiķis publicējis aicinājumu tviterī, norādot, ka sociālajiem tīkliem katru dienu Krievijas iedzīvotājiem vajag rādīt 200 miljonus reklāmas paziņojumu, lai šādā ceļā atklātu "informācijas fronti" pret Putinu.

"Patiesība un brīva informācija dod triecienus neprātīgajam Putina režīmam ne sliktāk kā [pārnēsājamās raķešu sistēmas] "Javelin"," skaidroja Navaļnijs, piebilstot, ka reklāmas izdevumi tīmeklī būs krietni mazāki par militārajiem izdevumiem.

Navaļnija komandas video par "Putina pili" tīmeklī skatīts 100 miljonus reižu. Šī nauda, kā norāda politiķis, būtu jātērē, lai reklamētu Krievijā nobloķētos neatkarīgos medijus.

"Tas ir fakts, ka vairumam Krievijas pilsoņu ir pilnīgi izkropļots priekšstats par to, kas notiek Ukrainā," uzsvēra Navaļnijs.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu