ASV izlase vadībā pret Ukrainu. Finālturnīrā iekļūst Polija un Kazahstāna

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

ASV tenisiste Elisona Riska piektdien, 15. aprīlī, Ešvilā uzvarēja otrajā garākajā taibreikā Billijas Džīnas Kingas kausa vēsturē, kausa kvalifikācijas mačā apspēlējot ukrainieti Dajanu Jastremsku un palīdzot ASV pēc pirmās dienas izvirzīties vadībā ar 2-0, bet sestdien, 16. aprīlī, sacensību finālturnīrā vietu ar trešo uzvaru nodrošināja Polija un Kazahstāna.

Riska pieveica Jastremsku ar 7-6 (18:16), 7:5.

Riskai bija nepieciešami astoņas setbumbas taibreikā, kurā Jastremska atspēlējās no 1:5 un pati ieguva četras setbumbas.

"Tas bija tik dīvaini un vienlaikus apbrīnojami," sacīja Riska.

"Iekšēji smējos un tajā pašā laikā gribēju raudāt. Es nezināju, kad tas beigsies. Tas bija tik neparedzami," sacīja Jastremska.

Tā jau iepriekš bija bijusi emocionāla nedēļa Ešvilā, kur ASV komanda darīja visu iespējamo, lai ukrainietes, kas Krievijas iebrukuma laikā ir noraizējušies par ģimeni un draugiem mājās, justos labi.

"Tas ir kā dzīvot divās dažādās realitātēs," ceturtdien sacīja Ukrainas kapteine Olga Savčuka, mēģinot koncentrēties tenisam, kamēr komandas spēlētāju prātā joprojām bija cīņasdzimtenē.

Otrā spēlē amerikāniete Džesika Pegula tikai 64 minūtēs ar 6-2, 6-1 apspēlēja 22 gadus veco Katarinu Zavacku.

Piektdien un sestdien tiek aizvadītas septiņas kvalifikācijas spēles, kuru uzvarētājas pievienosies Šveicei, Austrālijai, Beļģijai un Slovākijai sacensību finālturnīrā, kas arī notiks šogad.

No sacensībām iebrukuma Ukrainā dēļ izslēgta čempione Krievija, kā arī ar piekto numuru izsētā Baltkrievija, kam vajadzēja tikties ar Beļģiju, beļģietēm finālturnīru sasniedzot bez spēlēm.

Polija jau ir uzvarējusi maču pret Rumāniju.

Iga Švjonteka savu pirmo maču pasaules ranga līderes godā atzīmēja ar 18.uzvaru pēc kārtas, tikai 55 minūtēs ar 6-1, 6-0 apspēlējot pasaules ranga 123.vietā esošo Mihaelu Buzarnesku un Magdai Linetei ar 6-1, 4-6, 6-2 apspēlējot Irinu Begu.

Sestdien Švjonteka, kura WTA turnīros ar 17 uzvarām pēc kārtas kļuva par uzvarētāju turnīros Dohā, Indianvelsā un Maiami, ar 6-0, 6-0 sagrāva Andreu Prisakarju, Polijai panākot 3-0.

1-1 pēc pirmās dienas ir mačā Prāgā, kur tiekas Čehija un Lielbritānija.

Čehietes, spēlējot bez divkārtējās Vimbldonas čempiones Petras Kvitovas un bijušās pasaules ranga līderes Karolīnas Plīškovas, bija izvirzījušās vadībā pēc Mārketas Vondroušovas 6-1, 6-0 uzvaras pār Herietu Dārtu.

"US Open" čempione Emma Radukanu palīdzēja Lielbritānijai panākt neizšķirtu pret sacensību vienpadsmitkārtējo uzvarētāju Čehiju, uzvarot Terēzu Martincovu ar 7-5, 7-5.

Raducanu, kura pirmo reizi profesionāļu sacensībās spēlēja uz māla seguma, uzvaru guva nedaudz vairāk nekā divās stundās.

Pārējās cīņās rezultāts bija 2-0.

Itālija Sardīnijā ar 2-0 pārspēj Franciju.

Ranga 48.vietā esošā Jasmīne Paolīni trijos setos ar 2-6, 6-1, 7-6 (7:2) pieveica pasaules ranga 34.numuru Alizē Kornē.

Paolīni, kura šajās sacensībās bija zaudējusi pēdējos septiņus mačus, atvairīja divas mačbumbas. Pirms otrā mačpunkta viņa nomainīja kurpju šņores.

Otrā mačā Francijai, kas par čempioni kļuva 2019.gadā, Oseana Dodēna (WTA 94.) piekāpās Kamilai Džordži (WTA 30.) - 1-6, 2-6.

Kazahstāna Nursultanā jau ir uzvarējusi Vāciju ar 3-0.

Jūlija Putinceva sasniedza nacionālo rekordu ar 15.vienspēļu uzvaru turnīrā, ar 3-6, 6-3, 6-2 uzvarot trīskārtējo "Grand Slam" turnīru uzvarētāju Andželiku Kerberi.

Pēc tam Jeļena Ribakina ar 6-1, 6-0 sagrāva Lauru Zīgemundi, bet sestdien viņa sagādāja otro zaudējumu divās dienās Kerberei - 4-6, 6-3, 7-5.

Vēl vienā cīņā Nīderlande savos kortos zaudē Spānijai ar 0-2.

Spānija, kura deviņdesmitajos gados izcīnīja piecus uzvarētāju titulus, ir vadībā, neskatoties uz savainotās divkārtējās "Grand Slam" turnīru uzvarētājas Garbinjes Mugurusas un pasaules ranga trešā numura Paulas Badosas iztrūkumu.

Nurija Parrisasa-Diasa ar 6-2, 7-6 (7:4) apspēlēja Aranču Rusu, bet Sara Sorrivesa-Tormo ar 6-4, 6-3 uzvarēja Lesliju Patinamu Kerkovu.

Jau ziņots, ka Latvijas tenisistes Darja Semeņistaja un Daniela Vismane piektdien Vankūverā zaudēja pirmajās divās spēlēs ar Kanādu.

Semeņistaja (WTA 389.) ar 1-6, 2-6 piekāpās Leilai Fernandesai (WTA 21.).

Pirmajā setā Semeņistaja "sausā" uzvarēja trešajā geimā, servējot pretiniecei, bet otrajā setā, arī servējot Fernandesai, otrajā un sestajā geimā, ko arī uzvarēja "sausā".

Kanādiete bija labāka gandrīz visos statistikas rādītājos, vien pieļaujot vairāk dubultkļūdu (4:1), kā arī Semeņistajai labāk realizējot breikpunktu iespējas - trīs no trim, kamēr Fernandesai izdevās punktā pārvērst septiņas no deviņām breikbumbām.

Otrajā cīņā Vismane (WTA 267.) ar 3-6, 7-6 (7:4), 3-6 piekāpās Rebekai Marino (WTA 111.).

Pirmo geimu spēlē uzvarēja Vismane, servējot pretiniecei, taču nākamajā geimā nespēja uzvarēt ar savu servi, astotajā geimā vēlreiz zaudējot, pašai stāvot uz serves līnijas.

Otrajā geimā abas tenisistes uzvarēja savas serves geimus, bet taibreikā tikai pirmo izspēli, pašai servējot zaudēja Vismane. Pēc 1:3 viņa panāca 6:3, uzvarot setā.

Trešo setu izšķīra Vismenes zaudētais sestais geims, kurā viņa servēja.

Marino krietni labāk servēja - 17 netveramas serves, kamēr Latvijas tenisistei tāda neizdevās neviena.

Kaut gan pēc serves bumbiņa biežāk bija laukumā latvietei, punktus procentuāli vairāk guva pretiniece - gan pēc pirmās (80%:62%), gan otrās (60%:59%) serves.

Kanādiete punktos pārvērta pusi (3/6) breikpunktu, Vismane - 33% (1/3).

Arī visā mačā vairāk punktu guva Marino (104/87). Marino bija gan vairāk punktus dodošu sitienu (30/9), gan vairāk nepiespiesto kļūdu (55/29).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu