"Dari to, tikai nesaki man neko!" Krievu karavīra sieva ļāvusi viņam izvarot ukraiņu sievietes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ostap Yarysh/Twitter.com

Kāda krievu karavīra sieva, kura ļāva savam vīram izvarot ukraiņu sievietes, ir tikusi atmaskota, jo atklājās, ka vīrietis karā ticis ievainots, mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstījis "VOA News" žurnālists Ostaps Jarišs.

"Radio Brīvā Eiropa" komanda veica izmeklēšanu par šo gadījumu projekta "Krievijas dienests un shēmas" ietvaros.

Šīs nedēļas sākumā Ukrainas Drošības dienests publicēja kādu audio no krievu pāra sarunas, kuru "Radio Brīvā Eiropa" identificēja kā Romānu Bikovski un viņa sievu Olgu.

Izpētē noskaidrots, ka abi ir no Orjolas apgabala Krievijā, bet ap 2018. gadu viņi pārcēlās uz Feodosiju. Tiek apgalvots, ka abas personas identificētas, pateicoties avotiem no Ukrainas aizsardzības dienestiem. Tāpat abi numuri bija publicēti sociālo tīklu vietnē "VKontakte".

Ierakstā dzirdama, kā šī sieviete, stāsta savam vīram, ka viņš drīkst izvarot ukraiņu sievietes, kamēr viņš karo Ukrainā, ja vien viņš to viņai nestāsta un izmanto kontracepciju.

Šokējošais 30 sekunžu ieraksts tika publicēts 12. aprīlī, kad Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apsūdzēja Krievijas karaspēku par simtiem izvarošanas gadījumu.

Publicētajā failā sieviete stāsta: "Nu jā, dari to tur. Tur ir ukraiņu sievietes. Izvaro viņas. Jā. Nesaki man neko, saproti," viņa kautrīgi smejoties piebilda.

Tomēr Romāns reportierim sacījis, ka tā neesot viņa balss. Pēc sarunas ar reportieri Olga izdzēsa savu kontu sociālo tīklu vietnē "VKontakte" un pārtrauca atbildēt uz tālruņa zvaniem. Arī Romāns vairs neatbildēja.

Lai arī Romāns nav publiskojis savu sociālo tīklu vietnes lapu, viņš ir atrodams kolēģu fotogrāfijās. Piemēram, radio "Radio Brīvā Eiropa" žurnālisti secināja, ka viņš, iespējams, sācis dienēt 2016. gadā.

Vienā no Romāna kolēģa fotogrāfijām redzama ēka, kas ļauj secināt dienesta vietu. Ēka tiek dēvēta par ODON (saīsinājums krievu valodā, kas nozīmē – "atsevišķa operatīvā nodaļa"), kura atrodas Maskavas apgabala Balašihas pilsētā.

Žurnālisti arī secinājuši, ka Bikovsku ģimene joprojām dzīvo Krimā. Piemēram, 2022. gada 19. janvārī Olga publicēja ierakstu sociālajos tīklos, ka nevar pierakstīties pie vietējā kosmetologa.

Izmeklēšanas rezultātā arī noskaidrots, kur tieši Bikovskis ir dienējis. Spriežot pēc viņa apģērba, viņš dienējis Krievijas 108. kājnieku pulkā.

Par 108. kājnieku pulka piedalīšanos Krievijas karā pret Ukrainu iepriekš nav ziņots, taču saskaņā ar starptautiskās izlūkošanas kopienas "InformNapalm" sniegto informāciju šis pulks piedalījās Krimas pussalas ieņemšanā.

Šis kājnieku pulks aktīvi uzņēmis dažādas fotogrāfijas Krimas pussalā jau kopš 2014. gada, publicējot tās sociālo tīklu vietnēs.

Tātad Romāns devās dienēt uz Krimu, piedaloties tās okupācijā, kur pēc četriem gadiem pārcēlās ar savu ģimeni. 2022. gadā viņš devās karot uz Hersonas apgabalu. Tiek vēstīts, ka viņa sieva ar bērnu palikusi Krimā.

"Apollo" jau iepriekš vēstīja par Krievijas karaspēka noziegumiem Ukrainā.

No Krievijas karaspēka atbrīvotajās teritorijās fiksēti daudzi civiliedzīvotāju spīdzināšanas gadījumi, un, piemēram, Irpiņā atrasti noslepkavoti bērni ar izvarošanas pazīmēm, 5. aprīlī paziņoja Ukrainas parlamenta pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Ludmila Denisova.

"Irpiņas pilsētā atrasti noslepkavoti bērni vecumā līdz desmit gadiem ar izvarošanas un spīdzināšanas pazīmēm," vietnē "Facebook" raksta Denisova.

Černihivas apgabala Viktorivkas ciems Krievijas okupācijā atradās 25 dienas, un karavīri cilvēkus - no senioriem līdz jaundzimušajiem - turēja pagrabos kā ķīlniekus, nedodot tiem nepieciešamos medikamentus. Kāds astmas slimnieks nomiris pagrabā un apbedīts netālajā mežā, klāsta Ukrainas tiesībsardze.

Savukārt Sumu apgabala Konotopas rajonā bijušajās Krievijas karaspēka nometnēs atrasti vismaz trīs spīdzināti ukraiņu civiliedzīvotāji.

Bučā vienā no bērnu sanatorijas pagrabiem policija atradusi piecu vīriešu līķus ar sasietām rokām. Denisova paziņojusi, ka viņi spīdzināti un pēc tam aukstasinīgi noslepkavoti.

Denisova arī informējusi, ka necilvēcīgo dzīves apstākļu un iebrucēju atnesto infekciju dēļ izplatījušās vairākas slimības, starp kurām ir vējbakas.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu