Krievijas gūstā pašlaik atrodas aptuveni 700 Ukrainas militārpersonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukraiņu karavīrs. Ilustratīvs foto
Ukraiņu karavīrs. Ilustratīvs foto Foto: ALEKSEY FILIPPOV / AFP

Īslaicīgi okupēto teritoriju reintegrācijas ministre Irina Vereščuka pavēstījusi, ka Krievijas gūstā pašlaik atrodas aptuveni tūkstotis Ukrainas civiliedzīvotāju, no kuriem puse ir sievietes, kā arī 700 karavīru, ziņo medijs "Ukrainform".

"Viņi sagrāba ap tūkstoti cilvēku. Un puse no viņiem ir sievietes. Atkārtošos atkal un atkal, varbūt Krievija mani sadzirdēs, militāros [gūstekņus] nemainīsim pret civiliedzīvotājiem.

To aizliedz Ženēvas konvencija. Mēs pieprasām bez nekādiem priekšnosacījumiem atbrīvot un nodot Ukrainas pusei civiliedzīvotājus. Runājot par militārpersonām, mums ir aptuvena paritāte. Mums ir vairāk nekā 700 viņu ieslodzīto, un viņiem ir aptuveni tikpat," viņa sacīja.

Runājot par 14. aprīlī atbrīvotajiem, Vereščuka vienīgi norādīja, ka Krievijas Federācija neievēro Ženēvas konvenciju.

"Runa nav par Ženēvas konvenciju, tur vienkārši vajag izdzīvot. Un es vēršos pie visiem radiniekiem, kuri gaida savus vīrus, savas sievas.

Mums jābūt pacietīgiem, mēs visu laiku dodam sarakstus, cits jautājums ir, ka ienaidnieka puse nesaskaņo visus, un dod tikai daļēji, tikai tos, kurus uzskata par nepieciešamiem. Tā ir pastāvīga cīņa par cilvēkiem, bet mēs to turpināsim, jūs zināt, ar kādu ienaidnieku mums ir darīšana," viņa teica.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu