"Twitter" padome aizliedz vienam akcionāram iegādāties vairāk par 15% uzņēmuma akciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Īlons Masks
Īlons Masks Foto: Ekrānuzņēmums no video

Nolūkā nepieļaut, ka elektroautomobiļu ražotāja "Tesla Motors" vadītājs Īlons Masks varētu īstenot ieceri kļūt par vienīgo mikroblogošanas platformas "Twitter" īpašnieku, "Twitter" padome noteikusi aizliegumu, ka vienam akcionāram nedrīkst piederēt vairāk nekā 15% kompānijas akciju.

Padomes vienbalsīgi pieņemtais lēmums paredz, ka gadījumā, ja kāds investors bez iepriekšējas saskaņošanas ar padomi kļūs par vairāk nekā 15% akciju īpašnieku, tiks emitētas jaunas akcijas, kuras ar atlaidi tiks piedāvāts iegādāties pārējiem akcionāriem.

Šāds ierobežojums, kura oficiālais nosaukums ir "akcionāru tiesību plāns", tiek izmantots, lai cīnītos pret tā dēvētajiem naidīgajiem uzņēmumu pārņemšanas piedāvājumiem. Maska ceturtdien izteiktais piedāvājums iegādāties visas "Twitter" akcijas vērtējams kā naidīgs, jo to neatbalsta "Twitter" padome un valde, kas uzskata Maska piedāvāto cenu par pārāk zemu. Masks akcijas piedāvā iegādāties par 54,20 dolāriem par akciju, līdz ar to viņš uzņēmumu novērtējis par 43 miljardiem dolāru.

Padome norādījusi, ka ir gatava sarunās vienoties ar Masku par akcionāriem pieņemamu pārņemšanas piedāvājumu, kas nozīmētu piedāvājuma cenas palielināšanu.

Ierobežojums, kas vienam akcionāram neļauj kļūt par vairāk nekā 15% akciju īpašnieku, būs spēkā vienu gadu.

Par Maska piedāvājumu iegādāties visas "Twitter" akcijas ASV Vērtspapīru un biržu komisija paziņoja ceturtdien.

Masks aprīļa sākumā atklāja, ka kopš janvāra beigām nopircis 9,2% "Twitter" akciju, kļūstot par "Twitter" lielāko akcionāru. Tomēr pēc tam ASV investīciju pārvaldes kompānija "Vanguard Group pavēstīja, ka tās fondiem kopā pieder 10,3% "Twitter" akciju.

"Es ieguldīju "Twitter", jo ticu tās potenciālam būt vārda brīvības platformai visā pasaulē, un es uzskatu, ka vārda brīvība ir nepieciešama sabiedrībai funkcionējošā demokrātijā," teikts Maska paziņojumā Vērstpapīru un biržu komisijai.

"Tomēr, kopš veicu šo ieguldījumu, esmu sapratis, ka uzņēmums pašreizējā formā neuzplauks un arī nekalpos šai sabiedrības vajadzībai. "Twitter" ir jāpārveido par ārpusbiržas kompāniju," uzsvēris Masks.

Pēc tam, kad kļuva zināms, ka Masks kļuvis par 9,2% akciju īpašnieku, "Twitter" piedāvāja Maskam kļūt par uzņēmuma padomes locekli ar nosacījumu, ka viņam nepiederēs vairāk kā 14,9% akciju, taču Masks šo piedāvājumu noraidīja.

Masks, kuram tviterī ir vairāk nekā 80 miljonu sekotāju, ir kļuvis slavens ar saviem provokatīvajiem un pretrunīgi vērtētajiem tvītiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu