FOTO ⟩ Pirmo reizi pēc karakuģa "Moskva" nogrimšanas redzēta tās apkalpe

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas Aizsardzības ministrija publicējusi attēlus, kuros pirmo reizi pēc karakuģa "Moskva" nogrimšanas redzama, pēc tās teiktā, tās apkalpe, vēsta raidsabiedrība BBC.

Parādē Krimas ostas pilsētā Sevastopolē redzama liela jūrnieku grupa, kuru sagaida Jūras spēku virspavēlnieks Nikolajs Jevmenovs.

Publicētajā video redzams, kā virspavēlnieks un vēl divi virsnieki stāv parādes laukumā aptuveni 100 jūrnieku priekšā. Nav skaidrs, kad tikšanās notikusi.

Video beigās Jevmenovs stāsta, ka virsnieki un apkalpe šobrīd uzturas savā bāzē Sevastopolē un turpinās dienestu jūras spēkos.

Foto: Pirmo reizi pēc karakuģa "Moskva" nogrimšanas redzēta tās apkalpe

Ministrija ceturtdien, 14. aprīlī, paziņoja, ka "Moskva" nogrimis vētrainā jūrā pēc ugunsgrēka, ko izraisīja sprāgstoša munīcija, savukārt Ukraina paziņoja, ka nogremdējusi kuģi ar divām raķetēm.

Ukrainas bruņotie spēki ar divām pretkuģu raķetēm "Neptune" trešdien, 13. aprīlī, sašāva Krievijas Melnās jūras flotes raķešu kreiseri "Moskva", nodarot tam nopietnus bojājumus.

Kreiseris "Moskva" ir daļa no Krievijas Melnās jūras flotes 30. virsūdens kuģu divīzijas.

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Oleksijs Arestovičs intervijā cilvēktiesību advokātam Markam Feiginam pateica, ka sašautais kuģis ir aizdedzies.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka uz kreisera "Moskva" ir izcēlies ugunsgrēks, bet nepaziņoja tā cēloni.

Ziņu avots Ukrainas izlūkdienestā pavēstīja, ka palīgā kreiserim devušies četri Krievijas tehniskie kuģi. Tas noticis aptuveni 20 jūras jūdžu (37 kilometru) attālumā no Čūsku salas.

Kreiseris "Moskva" februārī kļuva bēdīgi slavens, kad tas uzaicināja Ukrainas robežsargus Čūsku salā padoties, bet viņi atteicās to darīt un pasūtīja šo kuģi.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu