Krievijas raķešu triecieni ir stratēģiski bezjēdzīgi, norāda Zelenskis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievijas raķešu triecieni Ukrainai ir stratēģiski bezjēdzīgi, un to sekas būs Krievijas pašdemilitarizācija raķešu jomā, pirmdien, 18. aprīlī, savā videouzrunā ukraiņiem paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Krievijas armija nemazina tempu raķešu lietošanā pret Ukrainu, lai gan tai jau vajadzētu apzināties, ka būs sarežģīti atjaunot raķešu rezervi pat jau esošo sankciju apstākļos. Bez importa viņi nespēs pat to. Bet, kad būs aizvērtas visas spraugas, kas tiek izmantotas sankciju apiešanai, un tiks ieviestas vēl stingrākas ierobežojošas sankcijas, Krievijas raķešu potenciāla atjaunošana būs nereālistiska. Tas ir, Krievijas raķešu triecieni noved tikai pie viena - Krievijas Federācijas raķešu pašdemilitarizācijas," atzīmēja Zelenskis.

Viņš sacīja, ka līdzīgs process notiek arī ar pārējo Krievijas bruņojumu.

"Saražot jaunu artilēriju, lidmašīnas, helikopterus, kreiserus sankciju apstākļos būs nepaceļams uzdevums Krievijai. Neviens no raķešu triecieniem nav principiāli mainījis situāciju Krievijai. Ja tos visus kopā novērtē, tad secinājums ir, ka tā ir stratēģiska muļķība," sacīja prezidents.

Viņš arī uzsvēra, ka katra zaudēta cilvēku dzīvība ir arguments tam, lai ukraiņi un citas tautas paaudzi pēc paaudzes uztvertu Krieviju tikai kā draudu.

"Jebkuru infrastruktūru var atjaunot, un mēs to noteikti izdarīsim," sacīja Zelenskis. Viņš arī atzīmēja, ka visas valsts teritorijas atbrīvošana no okupantiem ir tikai laika jautājums.

Zelenskis nāca klajā ar šo videouzrunu pēc tam, kad Krievija sāka liela mēroga ofensīvu Donbasā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu