VIDEO ⟩ Kremlis Donbasam draud ar Mariupoles likteni. Komarovs aicina iedzīvotājus pamest pilsētas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekr

Raidījuma "World Inside Out" vadītājs Dmitrijs Komarovs apmeklēja Luhanskas apgabalu un skatītājiem parādīja Krievijas karaspēka veiktos postījumus Lisičanskā, vēsta medijs "Unian".

Viņš aicināja Donbasa iedzīvotājus evakuēties, pamatojoties uz Kremļa draudiem Luhanskas apgabalu padarīt par "otro Mariupoli".

Komarovs savā "Instagram" profilā publicēja video, kur redzama nopostītā Lisičanska.

Raidījuma vadītājs sacīja, ka Krievijas Federācijai nav izdevies īstenot tā dēvēto "īpašo operāciju", tāpēc okupanti izmantojuši visdrausmīgāko taktiku. Krievijas militārie spēki nogalina cilvēkus un iznīcina pilsētas, cerot "virzīties uz priekšu".

"Viņiem nerūp sievietes, bērni un veci cilvēki. Vēlāk televīzijā tik un tā teiks, ka "viņi paši sevi apšaudīja". Atstājiet Severodonecku. Ja jūsu radiniekiem nav interneta, zvaniet kaimiņiem, draugiem, paziņām. Pagaidām pilsētu ir iespējams pamest, taču Kremlis vēlas to padarīt par otro Mariupoli. Doņeckas un Luhanskas apgabali, kurus viņi "aizstāv", šobrīd tiek noslaucīti no zemes virsas," rakstīja Komarovs.

Kāds pilsētas iedzīvotājs pastāstīja Komarovam, ka apšaudes laikā tika nogalināts nevainīgs cilvēks.

"Mūsu kaujinieki prot labi cīnīties. Tāpēc Krievijas armija, kas nespēj godīgi cīnīties, vienkārši iznīcina miermīlīgas pilsētas - ar aviobumbām, raķetēm, artilēriju. Viņi iet iekšā, bet neiet tālu - viņi baidās. Daudzi piloti ar pieredzi nevēlas sekot pavēlēm, tāpēc bieži lido bailīgi kadeti, kuriem par nogalināšanu ir apsolīts paaugstinājums un dažas citas priekšrocības. Viņi ielido, nomet bumbas, kur vien pagadās. Tā būs liela cīņa. Šobrīd ir pārāk bīstami, lai ar drošību nesaistīti spēki austrumos atrastos apšaudes līnijas tuvumā. Lūdzu, visi, kas ir tuvumā, pametiet pilsētas," rezumēja Komarovs.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu