Serbija apsūdz Ukrainu un vārdā nenosauktu ES valsti par viltus sprādzienu draudiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs apsūdzēja Ukrainu un kādu nenosauktu ES valsti par vairākiem viltus sprādzienu draudiem, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Kopš Krievija februāra beigās uzsāka iebrukumu Ukrainā, vairāk nekā desmit "Air Serbia" reisi ir bijuši spiesti atgriezties Belgradā vai Maskavā sprāgstvielu draudu dēļ, un Belgradas lidosta tikusi evakuēta vismaz trīs reizes.

"To dara divu valstu ārlietu izlūkdienesti. Viena no tām ir Eiropas Savienības valsts, bet otra - Ukraina," vēlā svētdienas, 17. aprīļa, vakarā sacīja Vučičs, nesniedzot pierādījumus.

Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvis Oļegs Nikolenko savā paziņojumā noraidīja Vučiča izteikumus kā "nepamatotus" un "nepatiesus".

Viņš arī sacīja, ka Ukraina ir vīlusies par Serbijas atteikumu pievienoties Eiropas Savienības sankcijām pret Krieviju.

"Mēs aicinām Belgradu iestāties par patiesību un pilnībā apvienoties, lai atbalstītu Ukrainu un aizstāvētu vērtības, uz kurām balstās vienota demokrātiska Eiropa," teikts paziņojumā.

Serbija, kas kandidē uz dalību Eiropas Savienībā, ir gandrīz pilnībā atkarīga no Krievijas gāzes un naftas. Tā atsakās noteikt sankcijas pret Kremli un uztur regulārus lidojumus uz Maskavu.

"Mēs turpinām šos lidojumus burtiski no principa, jo vēlamies parādīt, ka esam brīva valsts un paši pieņemam lēmumus," sacīja Vučičs.

"Neizlemiet mūsu vietā, kad atcelt lidojumus."

Pēdējo nedēļu laikā Belgrada trīs reizes ir balsojusi par ANO rezolūcijām, kurās nosodīts Krievijas iebrukums Ukrainā un apturēta tās dalība galvenajā ANO cilvēktiesību institūcijā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu