Daugavpils pašvaldība: Jautājums par pieminekļu nojaukšanu nav aktuāls un netiek izskatīts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

Daugavpils pašvaldība turpinās gādāt par Otrā pasaules kara upuru piemiņas vietām Daugavpilī, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Ločmele.

Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā atrodas memoriāls Dubrovina parkā, memoriāls Viduspoguļankā, sarkanās armijas karavīru apbedījumi Garnizona kapos, piemiņas plāksne koncentrācijas nometnes "Štalag" vietā Gajokā, sarkanās armijas karavīru apbedījumi brāļu kapos Brjanskas ielā un brāļu kapos 18.novembra ielā.

Ločmele norādīja, ka "praktiski visus" no šiem pieminekļiem skar likums "Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanos par Latvijas apbedījumu statusu Krievijas Federācijas teritorijā un Krievijas apbedījumu statusu Latvijas Republikas teritorijā".

Kā 12.aprīļa preses konferencē minēja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S), jautājums par šādu pieminekļu nojaukšanu nav aktuāls un netiek izskatīts.

Daugavpils pilsētas pašvaldības Juridiskā departamenta vadītājs Ruslans Golovans norādīja, ka saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 2. punktu, pašvaldības funkcija ir gādāt par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību, tāpēc šīs piemiņas vietas tiek apsekotas un sakoptas.

Saskaņā ar likumu "Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanos par Latvijas apbedījumu statusu Krievijas Federācijas teritorijā un Krievijas apbedījumu statusu Latvijas Republikas teritorijā" ir apstiprināta 2007.gada 18.decembra Ministru kabineta un Krievijas valdības vienošanās par Latvijas apbedījumu statusu Krievijas teritorijā un Krievijas apbedījumu statusu Latvijas teritorijā.

Ločmele informēja, ka šī likuma 2.panta 3.punkts nosaka, ka puses nodrošina apbedījumu ierīkošanu, uzturēšanu un aizsardzību abu valstu teritorijās saskaņā ar savas valsts tiesību aktiem.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu