VIDEO ⟩ Vairākās valstīs ukrainietēm piedāvā darbu bordeļos. Tiesību aizstāvji pieprasa Latvijai sodīt seksa pircējus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Motortion Films/shutterstock.com

Valstīs, kur prostitūcija atļauta, ukrainietēm piedāvā darbu bordeļos. Sieviešu tiesību aizstāvji pieprasa arī Latvijai ar steigu sākt pildīt ANO konvenciju saistības un sodīt seksa pircējus, vēsta TV3 Ziņas.

Aprīļa sākumā iedzīvotāji pamanīja un ziņoja par naidu kurinošo saukli pret Ukrainas sievietēm uz sienas, kas ieskauj Rīgas dzimtsarakstu nodaļu Pārdaugavā.

Policija sāka resorisko pārbaudi, bet uzraksts iespējami ātri pazuda.

Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra Imantas punkta koordinatore Aija Lilienfelde sacīja: "Mēs jau vadāmies pēc tā, ko sabiedrības modrā acs dara zināmu. Mums ir Imantas punkts, par ko pienāk informācija. Šo konkrēti pamanījām "Twitter", par apķēpātiem plakātiem iedzīvotāji ziņoja, un konkrēto "baneri" pašvaldība pat divas reizes glāba."

Policija sākusi 26 kriminālprocesus un 50 administratīvo pārkāpumu lietas, kas saistītas tieši ar agresiju pret Ukrainu. Resorisko pārbaužu vien ir 110.

Lai arī briesmīgais uzraksts Pārdaugavā ir nomazgāts, tas joprojām daļā sabiedrības šāds viedoklis paliek nemainīgs.

Centram "Marta" kolēģes no sieviešu tiesību organizācijām Austrijā stāsta, ka bēglēm piedāvā darbu bordeļos, kas tur ir legāli. 

Bet valstīs, kur prostitūcijas ir atļauta, tai skaitā Latvijā, ieņem pozīciju, ka labāk šai nozarei ļaut darboties vismaz ar kādu regulējumu, nevis tās upurus pakļaut vēl lielākai vardarbībai, ja prostitūcija pārcelsies uz pagrīdi.

Centrs "Marta" vērsies Iekšlietu ministrijā, pieprasot ar steigu likumos paredzēt bargus sodus seksa pircējiem, jo tieši viņi aizsāk ķēdi, kurā cieš neaizsargātie. Pretējās domās ir Centra "Marta" vadītāja Iluta Lāce. Ir jābūt politiskajai gribai, lai seksa pārdošanu un pieprasīšanu samazinātu, to sodot.

Video: TV3 Ziņas sižets

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu