"Valmieras" futbolisti pārtrauc čempiones RFS nezaudēto spēļu sēriju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Raimonds Krollis
Raimonds Krollis Foto: Arvis Ertmanis

"Valmieras" komanda otrdien "Optibet" futbola virslīgas septītās kārtas spēlē viesos ar rezultātu 3:1 (2:0) pārspēja RFS.

Latvijas čempioni RFS futbolisti iepriekšējo reizi virslīgā zaudēja pērnā gada jūnijā, toreiz piekāpjoties valmieriešiem. Pēc tam virslīgā bija 20 nezaudēto spēļu sērija.

Jau spēles ceturtajā minūtē 1:0 panāca "Valmieras" pussargs Daisuke Jokota, japānim saņemot Kamilo Menas piespēli un pēc ieskriešanas soda laukumā raidot bumbu mērķī. Septiņas minūtes vēlāk pēc valmieriešu teicamas saspēles Mena pārvirzīja bumbu uz vārtu priekšu, kur kāju pielika Jokota - 2:0 viesu labā.

Spēles 49. minūtē starp abu komandu futbolistiem izvērsās asa grūstīšanās, bet nedaudz vēlāk RFS pēc Emersona nogāšanas soda laukumā nopelnīja 11 metru soda sitienu. To 53. minūtē izpildīja Petrs Marešs, kurš bija nekļūdīgs.

Turpinājumā bija vēl vairāki savstarpēji konflikti un asi pārkāpumi starp abu komandu futbolistiem. Otrā puslaika vidū vienā no RFS uzbrukumiem Daniels Balodis izsita bumbu no vārtu līnijas, neļaujot savai savulaik pārstāvētajai komandai panākt 2:2.

Pēc vairākām bīstamām epizodēm pie "Valmieras" vārtiem otrā laukumā atkal tika pārbaudīta Vītauta Čerņauska modrība. Tomēr ar spilgtāko epizodi priekšpēdējā desmitminūtē atzīmējās Rihards Matrevics, kurš atsita taisnstūrī lidojošu bumbu pēc Andreja Iliča sitiena.

"Valmiera" savu uzvaru nostiprināja pamatlaika pēdējā minūtē, kad Aliuāns Ndojs saņēma Ivana Želizko piespēli pie pie vārtsarga laukuma līnijas, nolika bumbu pa sitienam un raidīja to tīklā - 3:1.

Citā spēlē debitante "Super Nova" savā laukumā Salaspilī spēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Daugavpili", kas neizmantoja vairākas iespējas gūt vārtus. "Super Nova" joprojām virslīgā guvusi tikai vienus vārtus un visus trīs punktus nopelnījusi par bezvārtu neizšķirtiem.

Pirms tam otrdien "Liepāja" izbraukumā ar rezultātu 4:1 uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

Kārtas noslēgumā trešdien "Metta" savā laukumā uzņems Jūrmalas "Spartaka" futbolistus. Pirmdien "Riga" viesu statusā ar rezultātu 1:0 pārspēja "Auda" komandu.

Turnīra tabulas galvgalī ar septiņās spēlēs gūtiem 19 punktiem ir "Liepāja", 16 punktus septiņās cīņās guvusi "Riga", bet tālāk ar 14 punktiem seko RFS un "Valmiera". Tālāk ar deviņiem punktiem ir "Auda" un "Daugavpils", četri punkti "Tukums 2000"/"Telms" komandai, "Metta" un "Super Nova" tikušas pie trim punktiem, bet Jūrmalas "Spartaks" - pie viena punkta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu